Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Uber pravi PROBOJ na tržištu kanabisa

  Kompanija Uber odlučila je da napravi svoj prvi „prodor“ na tržište marihuane, pošto će korisnici Uber Eatsa u Ontariju u Kanadi uskoro moći da naručuju proizvode od kanabisa putem aplikacije.

  Kupci će moći da postave porudžbine u posebnom odeljku aplikacije za maloprodaju kanabisa Tokio Smoke, a zatim da ih preuzmu u obližnjoj prodavnici.

  Korisnici Uber Eats će morati da verifikuju broj svojih godina u aplikaciji, a zatim će moći da podignu svoje porudžbine u roku od sat vremena, saopštila je kompanija, prenosi BBC.

  Prema kanadskom zakonu, iako je upotreba marihuane legalna od 2018. godine, isporuka je i dalje nezakonita.

  U aprilu je izvršna direktorka Dara Khosrovshahi rekla da će kompanija razmotriti isporuku kanabisa kada to bude dozvoljeno američkim zakonom.

  Ilegalni proizvođači

  Uprkos tome što je prodaja kanabisa za „rekreativnu“ upotrebu postala legalna u Kanadi pre tri godine, ilegalni proizvođači i dalje kontrolišu veliki deo prodaje.

  Uber smatra da će partnerstvo sa Tokio Smoke pomoći odraslima u zemlji da kupuju siguran, legalan kanabis, boreći se protiv ilegalnih prodavaca.

  Predviđa se da će tržište kanabisa u Kanadi nastaviti da se širi u narednim godinama, a kompanija za istraživanje industrije BDS Analitics očekuje da će prodaja porasti na 6,7 milijardi dolara do 2026.godine.

  “Nastavićemo da pažljivo pratimo propise i mogućnosti tržišta po tržištu. Kako se lokalni i savezni zakoni budu razvijali, istražićemo mogućnosti sa trgovcima koji posluju u drugim regionima“, rekao je portparol Ubera.

  Potražnja za proizvodima od kanabisa značajno je porasla prošle godine jer su ljudi bili prinuđeni da budu u kućama tokom karantina.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE