Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija NE UVODI sankcije Rusiji i KUPOVAĆE ruski gas

  Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim koji boravi u poseti Beogradu.

  Ministar spoljnih poslova Rusije je u jednodnevnoj poseti Beogradu, a predsednik Srbije je sa Lavrovim razgovarao o situaciji u Evropi i svemu što je povezano sa Srbijom. On je istakao da je dobio neke važne informacije od Lavrova.

  On je na konferenciji za novinare nakon sastanka u vili Mir rekao da Srbija neće kao Crna Gora uvesti sankcije Rusiji. „Mi nećemo da uvodimo sankcije prema Ruskoj federaciji“, rekao je Vučić.

  Vučić je izjavio da je razgovor bio temeljan i o svim „suštinskim i dubinskim pitanjima“ odnosa dve zemlje, sa naglašenim prijateljskim karakterom.

  „Utvrdili smo strateško opredeljenje dve zemlje da na prijateljskim i osnovama poštovanja nastavimo da razvijamo, i svuda gde je to moguće, poboljšamo naše odnose“, rekao je Vučić.

  Naš gasovod – ničija briga

  Predsednik Srbije osvrnuo se na političke pritiske kada je reč o kupovini gasa i najavio da će ruski gas iz Turskog toka u Srbiju biti pušten 29. ili 30. decembra.

  „Mi smo do sada preko Ukrajine i Mađarske dobijali ruski gas i to je za nas bilo najpovoljnije i najjeftinije“, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije kaže i da mu je više puta sugerisano da kupuje gas sa zapada, ali da još nije video bolji i jeftiniji gas.

  „Onda nam je rečeno da nema dovoljno gasa za Srbiju. Ne znam da li očekuju da kupujemo skuplji gas zbog nečijih političkih interesa“, rekao je Vučić.

  Srbija gradi svoj gasovod, naglasio je predsednik Srbije i istakao da nije ničija tuđa briga što postavljamo cevovode na svojoj teritoriji.

  „Kupovaćemo najpovoljniji glas. A reket neću nikome u svetu da plaćam i da dozvolim ponižavanje zemlje. Ne pada mi na pamet. Mi ćemo da pustimo gas do kraja ove godine i Srbija će da radi, industrija će da radi i bićemo najbolja u Evropi po stopi rasta sledeće godine“, istakao je Vučić.

  Lavrov je rekao da Rusija ceni balansiran pristup Srbije odnosima sa svim državama.

  „Takođe cenimo politiku vojne neutralnosti koja pomaže mir u regionu i suprotstavlja se drugačijim tedencijama“, rekao je ruski ministar Sergej Lavrov.

  Lavrov se tokom posete Beogradu sastao sa predsednikom Parlamenta Ivicom Dačićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

  Izvor: RTS, agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE