Španac UHAPŠEN jer je 22 osobe ZARAZIO koronavirusom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Španac UHAPŠEN jer je 22 osobe ZARAZIO koronavirusom

  Muškarac sa Majorke koji je zarazio 22 osobe koronavirusom uhapšen je pod optužbom za napad, zato što je, uprkos simptomima kovida-19, išao na posao i u teretanu.

  Policija na tom španskom ostrvu započela je istragu krajem januara, nakon izbijanja žarišta u gradu Manakor, posle izveštaja da se zaposleni zarazio, ali je sakrio svoju bolest, navodi se u saopštenju policije.

  Nekoliko dana pre nego što je epidemija otkrivena, muškarac je počeo da pokazuje simptome koji su izazvali zabrinutost njegovih kolega, ali nije želeo da ide kući. Na kraju dana otišao je na PCR test, ali nije sačekao rezultat, već se sutradan vratio na posao i, takođe, otišao u lokalnu teretanu.

  Na poslu su i menadžer i osoblje insistirali da ode kući da ne bi zarazio ostale, pošto je imao temperaturu preko 40 C.

  On ih je, međutim, ignorisao i proveo je dan šetajući se po svom radnom mestu, namerno spuštajući masku kada bi kašljao i izrugivao se kolegama govoreći: “Zaraziću vas sve koronavirusom”, saopštila je policija.

  Kada je stigao pozitivan rezultat PCR testa, testirane su i njegove kolege, od kojih je pet imalo pozitivan test i koji su takođe zarazili nekoliko članova porodice, uključujući tri jednogodišnja deteta.

  U teretani su zaražene tri osobe koje su bile u direktnom kontaktu sa njim i prenele virus članovima porodice.

  Policija je navela da su njegovi postupci rezultirali sa ukupno 22 infekcije, a sreća u nesreći je da nijednoj oboleloj osobi nije bilo potrebno bolničko lečenje.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE