I general Mojsilović BRANI obavezan vojni rok

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I general Mojsilović BRANI obavezan vojni rok

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio je da on “lično smatra, a to je i stav Gerneralštaba, da je u uslovima vojne neutralnosti obaveza služenja vojnog roka sa oružjem dugoročno rešenje koje će zadovoljiti potrebe mirnodopske i ratne vojske”.

  “Naravno, odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka nije isključivo vojno pitanje i za njeno donošenje je potreban širi društveni konsenzus”, rekao je Mojsilović u intervjuu za list Politika.

  Prema njegovim rečima, “primenom principa dobrovoljnosti deo ukupnog regrutnog potencijala nije osposobljen za odbranu zemlje, pa se podmlađivanje i adekvatna popuna rezervnog sastava nameću kao imperativ u podizanju odbrambenih sposobnosti VS”.

  “Bez obzira na to da li će se doneti odluka o nastavku obaveznog služenja vojnog roka ili ne, profesionalni vojnici će i dalje biti ključni oslonac komandi i jedinica u izvršvanju misija i zadataka VS”, naveo je Mojsilović.

  Kako je objasnio, ukoliko se donese odluka o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, model popune vojske biće kombinovan.

  Izvor: Beta

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE