Soros sa Gejtsovima ULAZI u "korona" biznis

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Soros sa Gejtsovima ULAZI u “korona” biznis

  Konzorcijum investitora, predvođen Fondom za ekonomski razvoj Džordža Sorosa (SEDF) i Fondom Bil & Melinda Gejts, finansira kupovinu britanske firme Mologic Laboratory za dijagnostičke tehnologije, koja je razvila brzi desetominutni test na koronavirus, objavio je Financial Times.

  Kako bi sproveo akviziciju, konzorcijum je osnovao socijalno preduzeće Global Access Health (GAH), kojem je cilj da proširi pristup dostupnoj medicinskoj tehnologiji.

  Članovi GAH navodno su spremni da ulože više od 41 milijardu dolara za finansiranje akvizicije.

  Transakcija će uključivati kupovinu svih postojećih deonica Mologica, uključujući deonice dve privatne kompanije za upravljanje investicijama – Forsyte Group i Calculus Capital.

  “Pandemija Covid 19 bolno je pokazala osnovne nejednakosti u globalnom javnom zdravstvu, a posebno presudnu važnost pristupa dijagnostičkim alatima koji spašavaju živote”, rekao je Šon Hinton, izvršni direktor SEDF.

  Mologic su 2003. godine osnovali Mark Dejvis i njegov otac, profesor Pol Davis, jedan od tvoraca prvog kućnog testa za trudnoću, ClearBlue.

  Ova kompanija razvija testove za razne bolesti po pristupačnim cenama, a nedavno je dobio CE oznaku za svoje testove na virus korone, koje kompanija planira da proda po ceni od samo jedan dolar po komadu.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Opa, znači korona se nastavlja, biće potreban test da bi iz svoje sobe ušao u kuhinju :))))

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE