Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dada Vujasinović

  Snima se film o poslednja 24 sata Dade Vujasinović: Poznato je ko će je igrati

  Snima se film „Dada, prkosni svedok“, po ideji i režiji Elizabete Betinski, koji govori o poslednjem danu novinarke Radislave Dade Vujasinović, kao i o devedesetim godinama prošlog veka.

  Fim će se bazirati na poslednja 24 sata Dadinog života, a obradiće i dublja pitanja i teme devedesetih. Tačnije, ko je kriv i za taj dan i tu dekadu, šta smo svi mi morali da radimo da bismo je preživeli, i kakav odnos imamo prema onima koje je to vreme zauvek odnelo, pišRTS.

  Glavne uloge u filmu

  Naslovnu ulogu igraće Hana Selimović, dok će glavnu mušku ulogu igrati Marko Grabež. Kao što je poznato, prošle su tri deceniji od smrti Dade Vujasinović, pri čemu mnoge stvari u vezi sa navedenom tragedijom nisu razjašnjenje.

  Gabrijela Tana, Vladimir Dekić i partneri iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije produciraće ovaj film, koji bi trebalo da počne da se snima tokom leta u Beogradu. Po ideji i u režiji Elizabete Betinski, naše umetnice bazirane u Los Anđelesu, ovo će biti film o poslednjem danu Dadinog života, ali i o devedesetim, užasnoj eri koja je ostala daleko iza nas, ali nas i dalje proganja na svakom koraku.

  Po scenariju koji je napisao Vuk Bošković. Gabrijela Tana, producentkinja poznata po filmskim i televizijskim projektima „Filomena“, „The Dig“, „Vojvotkinja“, produciraće film u saradnji sa izvršnim producentom Vladimirom Dekićem i partnerima iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

  Srpsko-američki FILM posvećen Tijani Jurić: „48 sati i 1 minut“

  Plan je da snimanje filma počne tokom leta u Beogradu i da ovo bude poslednja godišnjica smrti Dade Vujasinović koja prolazi bez filmskog dela koje slavi njen život i njenu žrtvu.

  Namera autora je da nas podsete na lik i delo ove neobično hrabre, požrtvovane i jedinstvene novinarke naše savremene istorije i opomenu da je ne zaboravimo. Odbrana slobode govora može biti opasan put i ostaje tema koja je duboko relevantna u našim savremenim okolnostima u kojima potraga za istinom nailazi na mnoge izazove.

  Njena smrt je i dalje nerazjašnjena

  Novinarka lista „Duga“ Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva pre 30 godina u svom stanu na Novom Beogradu, a još nije utvrđeno da li je bilo u pitanju ubistvo, samoubistvo ili nesrećni slučaj.

  Prvobitna zvanična verzija događaja bila je da je novinarka izvršila samoubistvo, ali je kasnije ta verzija dovedena u pitanje, zbog čega je ovaj slučaj do danas ostao nerazjašnjen.

  Slučaj 30 godina kasnije i dalje tapka u mestu, a pitanje čuvene zelene fascikle koja iz njenog stana nestaje nakon ubistva ostaje bez odgovora, prenosi Beta.

  Prvobitna istraga govorila je da se novinarka ubila iz lovačke puške, međutim, holandski forenzički institut je veštačenjem došao do zaključka da urok smrti mogu biti ubistvo, samoubistvo ili nesrećni slučaj.

  Vujasinović je izveštavala sa ratišta i pisala o korupciji i organizovanom kriminalu. U jednom intervjuu neposredno pred smrt, Vujasinović je izjavila: „Ako mi nekad padne saksija na glavu, nemojte da pomislite da je to bio nesrećan slučaj“.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  .

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen: StudioB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE