Sneg "oštetio" Madrid za 1,4 mlrd. EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sneg “oštetio” Madrid za 1,4 mlrd. EUR

  Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida kaže da je snežna oluja koja je prošlog vikenda pogodila Madrid, nanela štetu španskoj prestonici u vrednosti od 1,4 milijarde evra, prenosi Anadolija.

  Brojni građani španske prestonice, optužili su više nivoe vlasti da su nespremno dočekali snežne padavine, a gradonačelnik Almeida je za lokalne medije kazao, da razume ljutnju sugrađana jer je situacija u kojoj se nalaze prilično komplikovana, a već su dosta pretrpeli.

  Almeida je u toku konferencije za medije, saopštio, da je podneo zahtev kojim je od od španske vlade zatražio da proglasi Madrid poprištem prirodne katastrofe.

  “Procenjuje se da je tokom oluje uzrokovana šteta od oko 1,4 milijarde evra. Naći ćemo se u veoma teškoj situaciji ukoliko vlada ne usliši naš zahtev i proglasi nas poprištem katastrofe”, dodao je Almeida.

  Ministar unutrašnjih poslova Španije Fernando Grande-Marlaska rekao je u sredu da postoji mogućnost, usvajanja zahteva gradonačelnika Madrida, kojim bi se grad proglasio središtem katastrofe.

  Izvor: CdM

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE