Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slučajno otkriveno koliko košta 5 MINUTA REKLAME na RTS-u

  Air Montenegro, koji je glavni sponzor vremenske prognoze na Radio televiziji Srbije (RTS), toj medijskoj kući za 5,25 minuta reklamiranja tokom 15 dana platio je 20.400 evra sa PDV-om.

  Kako je objavila Pobjeda, crnogorska državna avio-kompanija reklamira se na RTS-u od 6. jula tri puta dnevno po sedam sekundi – posle Dnevnika 1 u 12.20 časova i pre i u toku Dnevnika 2, koji se emituje od 19.30 časova.

  Reklamni sadržaj Air Montenegra prikazuje se u trajanju od 21 sekunde dnevno, što ih košta 1.360 evra sa PDV-om, odnosno 64,7 evra po sekundi.

  Iz ove aviokompanije nisu dali odgovore, ali iz RTS-a su naveli da 15 dana TV sponzorstva naplaćuju 17.000 evra bez PDV-a. Stopa PDV-a u Srbiji je 20 odsto, pa on na tu cenu iznosi 3.400 evra.

  “Cena emitovanja TV sponzorstva za 15 dana je 17.000 evra, bez obračunatog PDV-a. U konkretnom slučaju period emitovanja je od 6. do 20. jula 2021. godine”, naveli su.

  Oni su istakli da, saglasno važećem cenovniku, RTS primenjuje posebne uslove ugovaranja TV sponzorstva, te da zbog toga ne postoji univerzalna cena sekunde oglašavanja sponzora bilo kog programskog sadržaja, pa ni vremenske prognoze.

  Srbija je emitivno tržište Air Montenegra, a linija ka Beogradu najprofitabilnija. To je potvrđeno i time što je prvi let kompanija 10. juna obavila ka glavnom gradu Srbije.

  Izvor: Pobjeda

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE