Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slučaj „Goša“: Malo su pod stečajem, malo nisu

  Privredni apelacioni sud ukinuo je rešenje Privrednog suda u Požarevcu o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke, piše današnja „Politika“.

  Apelacioni sud je odlučio po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika „Goše“ u vreme otvaranja stečajnog postupka, koji je naveo da su rešenjem o stečaju povređene odredbe parničnog postupka.

  „Odluku je sud doneo iz proceduralnih razloga. Žalbu su uložili i radnici, ali kako nisu priložili dokumenta da imaju status poverilaca u odnosu na stečajnog dužnika, sud ju je odbio, ali je usvojio žalbu tadašnjeg direktora“, rekao je za „Politiku“ Miloljub Milić, bivši radnik „Goše“.

  Privredni sud u Požarevcu zakazao je novo ročište za 9. januar iduće godine kada će postupak razmatranja stečajnih razloga biti ponovljen. Taj sud je 27. decembra doneo rešenje o merama obezbedjenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja stečajnog dužnika.

  Stečaj u „Goši“ uveden je 16. novembra, a pokrenula ga je beogradska firma AA Kapital konsalting zbog potraživanja 400.000 evra.

  „Goša“ je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS Trnava koja je svoja potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS Zvolen kad je tu fabriku prodala kiparskom Lisnartu. Firma AA Konsalting kapital kupila je ta potraživanja od ŽOS Zvolena.

  „Goša“ je pre stečaja zapošljavala oko 300 radnika, koji su štrajkovali nekoliko meseci zbog neisplaćenih zarada i njihova potraživanja su u proseku iznosila 600.000-700.000 dinara po radniku.

   

  Izvor: Politika

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE