Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skuplje putarine u 2018.

  Putarina će dogodine poskupeti, bar za stopu inflacije, što je oko tri odsto. Ovo je navedeno u Memorandumu sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji je posle osme revizije aranžmana Srbija potpisala sa tom finansijskom institucijom, Politika.

  U „Putevima Srbije” nisu odgovorili na „Politikino” pitanje da li je njihovim planom poslovanja za 2018. godinu planirano povećanje putarina i za koliko. Mada je u Memorandumu sa MMF-om jasno navedeno da će od februara naredne godine, zajedno sa Svetskom bankom, biti analiziran stepen naplate, te da će putarine poskupeti najmanje za stopu inflacije. Početkom ove godine korišćenje auto-puteva je poskupelo za deset procenata.

  Tako, posle osam godina, vožnja auto-putem od Niša do Subotice umesto 1.020 dinara košta 1.100 dinara. Na pitanje zašto Srbija ne uvodi vinjete za naplatu korišćenja puteva, kao što to na primer čini Mađarska, ministarka Zorana Mihajlović je nedavno objasnila da se u Mađarskoj, kroz vinjete, putarina ne naplaćuje samo na auto-putevima, nego i na svim regionalnim putevima.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE