Slučaj Agrokor: Vlada Hrvatske neće spašavati Ivicu Todorića?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slučaj Agrokor: Vlada Hrvatske neće spašavati Ivicu Todorića?

  “Upoznati smo sa snižavanjem kreditnog rejtinga Agrokora i u više smo navrata naglasili odgovornost vlasnika i uprave za sveukupno poslovanje kompanije. U tom kontekstu održan je i sastanak  predstavnika Vlade, Hrvatskog sabora i Agrokora“, kaže se u saopštenju za javnost Vlade hrvatske koje prenose hrvatski mediji.

  Partneri u Vladi (HDZ i MOST) prepoznaju značaj Agrokora za hrvatsku privredu, njegove brojne dobavljače, partnere i zaposlene.

  Informisani smo da kompanija preduzima napore i razmatra različite opcije za stabilizaciju svog poslovanja. Želimo da u tome uspeju i pratićemo situaciju sa pažnjom i dalje”, kaže se u saopštenju.

  Nedavno je objavljeno da je druga agencija smanjila Agrokoru kreditni rejting  na B- , a od početka godine hrvatski mediji pišu o mogućem bankrotu kompanije Ivice Todorića.

  Pre nekoliko nedelja specijalizovani portal Debtwire, koji se bavi dugovima kompanija, objavio je procene neimenovanih Agrokorovih poverilaca koje kažu da Todorićeva kompanija ima obaveze prema državi za PDV u visini od oko 800 miliona evra, dok je u izveštaju za prva tri kvartala 2016., gotovina kojom kompanija raspolaže iznosila 300 miliona evra. Kako navode pojedini mediji, ovo je i razlog susreta Todorića sa državnim vrhom.

  Predsednik Sabora Božo Petrov za N1 je prokomentarisao situaciju u Agrokoru.

  “Ivici Todoriću su dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovoliki nivo. Niko osim njega nije odgovoran za stanje u Agrokoru, zato očekujemo od njega da povuče racionalne poteze, Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku zadnjih dvadeset godina, država ga neće spašavati, ali će braniti ekonomski sistem i interese Republike Hrvatske. Agrokor po broju firmi je strateška kompanija za hrvatsku privredu. Oba partnera u Vladi biće zajednički spremna delovati ukoliko dođe do potrebe”, rekao je Petrov.

  Izvor: BIZLife/N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE