Miodrag Kostić otkrio šta namerava da kupi u Hrvatskoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miodrag Kostić otkrio šta namerava da kupi u Hrvatskoj

  Miodrag Kostić, predsednik Uprave MK grupe, rekao je u intervjuu za hrvatski Poslovni dnevnik da je zainteresovan za hotelske kapacitete na Jadranu, kao i za poljoprivredno zemljište u Slavoniji.

  „Hrvatska i srpska privreda prilično su kompatibilne i tu postoji dosta prostora za poboljšanje. Određeni sektori imaju jako puno potencijala za intenziviranje ekonomske saradnje. Svakako, mislim da bi trebalo posvetiti više pažnje planiranju većih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i projektima koji se mogu razviti kroz program prekogranične saradnje. Kao i dosad, fokus će biti na poljoprivredi, turizmu, bankarstvu i obnovljivim izvorima energije,“ rekao je Kostić.

  On je u ovom intervjuu objasnio situaciju sa prodajom šećerana.

  „Nismo prodali proizvodnju šećera. Da pojasnim, prošle godine smo potpisali predugovor o strateškom partnerstvu s Agranom AG iz Austrije na razdoblje od pet godina. Dakle, još najmanje pet godina ćemo biti u industriji šećera. Ove godine u EU treba doći do ukidanja kvota, a to će voditi do značajnih promjena i samo najproduktivniji europski proizvođači imat će perspektivu. Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK Groupa, vidi svoju budućnost s najvećim proizvođačem u Evropi,“ rekao je Kostić i dodao da nije tajna da je kompanija poslala pismo zainteresovanosti za kupovinu šećerana u Crvenki i Žablju koje svojom proizvodnjom učestvuju s preostalih 25 posto u ukupnoj proizvodnji u Srbiji.

  Izvor: BIZLife/Poslovni dnevnik

  What's your reaction?

  Komentari

  • E U

   Mene ne interesuju ekonomski ciljevi srpskih tajkuna.Da li će kupovati hrvatsku obalu ili slavonsko zemljište,mene ne interesuje.Mene zanima kako će mo mi da živimo i u kakvim uslovima,a ne pomišljam na letovanja na Jadranu,- što je žalosno.

  • BRANKA

   Sigurna sam da ce biti aktivirana protivteza, makar bila i vaseljenska, koja ce vratiti sa visestrukim uvecanjem, sve "doprinose" gore navedenom veoma USPESNOM DEPOPULATORU sopstvenog naroda.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE