Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sedam ministara u Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost, među njima i Gašić

  Doskorašnja ministarka Zorana Mihajlović nije više na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i nju je na toj poziciji zamenila Maja Gojković.

  Vlada Srbije je, za predsednicu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost imenovala potpredsednicu Vlade i ministarku kulture Maju Gojković, saopštilo je njeno ministarstvo.

  U Koordinaciono telo imenovani su i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka pravde Maja Popović.

  Beta

  Za članove Koordinacionog tela imenovani su i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

  U saopštenju je navedeno da je imenovan i pomoćnik generalnog sekretara za planiranje, nadzor, koordinaciju politika i poslove u vezi sa procesom integracije u EU Saša Mirković, koji je i predsednik Političkog saveta Vlade za sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti 1325.

  Koordinaciono telo razmatra pitanja i koordinira rad organa državne uprave u vezi sa rodnom ravnopravnošću, s ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti u Srbiji.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE