Sberbank podrška 65. NIN - ovoj nagradi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sberbank podrška 65. NIN – ovoj nagradi

  Sberbank Srbija novi je partner NIN–ove nagrade za najbolji roman 2018. godine, a kako je saopšteno, tim povodom je potpisan i ugovor o predstojećoj saradnji.

  Kako navode, ugovor su, baš u danima kada je književnost u centru pažnje, u nedelji Sajma knjiga, potpisali glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk, Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija Marijana Vasilescu i član Izvršnog odbora Vladimir Pajović.

  Sberbank Srbija prepoznala je vrednost te prestižne književne nagradne s tradicijom dugom više od 60 godina i još jednom dokazala svoju posvećenost unapređenju kulture u Srbiji.

  Predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija Marijana Vasilescu rekla je da je veoma ponosna što se ta banka našla u odabranom društvu kao jedan od sponzora najprestižnije književne nagrade u Srbiji.

  “NIN-ova nagrada svojom tradicijiom, reputacijom i kvalitetom predstavlja odličan podstrek za nova i velika dostignuća u našoj književnosti. Sberbank Srbija kontinuirano ulaže u projekte društveno odgovornog poslovanja, zato nam i jeste veoma drago što ćemo kroz ovu saradnju nastaviti s našom misijom i podržati razvoj i napredak srpske književnosti”,  kazala je Vasilescu.

  Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk istakao je da mu je drago što je značaj te nagrade prepoznala Sberbank Srbija, koja se ove godine pridružila pulu sponzora, zahvaljujući kojima će, kako je dodao za nekoliko meseci proslaviti šest i po decenija postojanja ovog prestižnog priznanja.

  “Umetnost ni ranije nije mogla bez mecena, a na našu sreću i danas postoje društveno odgovorne kompanije koje shvataju značaj kulture. Bez toga, NIN-ove nagrade verovatno više ne bi ni bilo. Zbog toga se u ime redakcije najstarijeg nedeljnika na Balkanu i u ime svih kandadata za ovogodišnju NIN-ovu nagradu zahvaljujem što ste prepoznali značaj i pomogli nam da održimo ovu vatru koja još tinja na književnoj sceni Srbije. Takođe, ne mogu, a da ne primetim da ima izvesne simbolike i u tome što ugovor sa Sberbank Srbijom potpisujemo baš danas, u vreme trajanja Sajma knjiga”, ocenio je Ćulibrk.

  NIN-ova nagrada za najbolji književni roman ustanovljena je 1954. godine. Tokom godina dodeljivana je piscima sa prostora cele bivše Jugoslavije.

  Prvi dobitnik ove prestižne nagrade bio je Dobrica Ćosić za roman „Koreni“. Njen trostruki laureat bio je Oskar Davičo, dok su dvostruki dobitnici bili Dobrica Ćosić, Živojin Pavlović i Dragan Velikić.

  U januaru 2019. godine NIN-ova nagrada biće dodeljena 65. put.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE