Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SBB ukida TV Prva i B92, a uvodi PET NOVIH kanala

  Kompanija SBB obavestila je korisnike da će usled nepovoljnih tržišnih uslova nametnutih od strane vlasnika televizija sa nacionalnom frekvencijom, od 28. oktobra ukinuti TV Prva, TV B92 i njihov kablovski portfolio iz ponude.

  “Ne želimo da pristanemo na ucenjivačku i potpuno neprimerenu ponudu vlasnika Prve, koja je u odnosu na prethodni period saradnje uvećana za čak 1.000 odsto, pri čemu je zanemarena činjenica da je reč o televizijama kojima po svim parametrima merenja gledanosti opada rejting, dok najpoznatija TV lica napuštaju ove medije”, dodaje se u objavi.

  Kompanija SBB  dodaje da ih je neprihvatljiv i ultimativni zahtev vlasnika TV Prva i TV B92 prinudio da obe televizije od 28. oktobra isključi iz ponude, kao i njihov kablovski portfolio – Prva Plus, Prva Kick i Prva World, jer kako se podvlači u saopštenju, ne mogu da prihvate „11 puta višu cenu za distribuciju Milovanovićevih kanala, koji su preskupi u odnosu na kvalitet programa koji publika sve manje gleda“.

  Najpopularnije emisije koje su emitovane na TV Prva – „Zvezde Granda“ i „Praktična žena“ emitovaće se na TV Pink.

  Zašto SBB ukida ove kanale?

  Naime, vlasnik dve televizije, Prve i B92, Srđan Milovanović traži da kompanija SBB ubuduće plaća 38 miliona evra godišnje za njihovu distribuciju, kao i tri kablovska kanala, umesto dosadašnje cene od 3,5 miliona evra, saopštila je kompanija SBB .

  Ukazuje da taj nerazumni zahtev za čak 11 puta uvećanom cenom nije proizvod nikakvih velikih investicija u poboljšanje kvaliteta programa ovih televizija I da TV Prva i TV B92 poslednjih godina beleže smanjenje gledanosti po svim parametrima digitalnog merenja na TV Beat i AGB Neilsen.

  Ponuda sa novom cenom je stigla pre 50 dana, odmah nakon konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija, na kojem je isti vlasnik dobio dozvolu da koristi javno dobro građana Srbije u narednih osam godina i to za obe televizije, navodi SBB u saopštenju.

  „Očigledno ohrabren ovakvim ishodom konkursa, vlasnik TV Prva i TV B92 dao je sebi za pravo da uveća dosadašnju naknadu za neverovatnih 1.000 odsto, uprkos tome što se radi o kanalima koje građani Srbije mogu slobodno i besplatno da gledaju preko obične antene. Istovremeno, televizije Prva i B92 državi plaćaju manje od milion evra godišnje pravo na nacionalnu frekvenciju, dok od SBB kompanije traže nekoliko desetina miliona evra za distribuciju“, ističe se u saopštenju.

  SBB uvodi pet novih kanala

  SBB navodi da će programsku od 28. oktobra dodatno obogatiti sa pet potpuno novih TV kanala i omogućili gledanje novih kvalitetnih sadržaja na Nova Max, Nova Series i Grand Nostalgija.

  Pored ovih kanala koje priprema United Media, od istog datuma u SBB ponudi biće Insta TV, kao i čuveni infotejment France 24.

  Kompanija SBB, kao i televizija N1, posluje u okviru United Grupe.

  Milija Zeković: SBB najbrža i najbolje ocenjena internet mreža u Srbiji

  Izvor: BIZLife, N1

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE