Savet za BDP: Rast u januaru 4 odsto, tržište Srbije stabilno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet za BDP: Rast u januaru 4 odsto, tržište Srbije stabilno

  Republički Savet Srbije za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) saopštio je da je u januaru zabeležen rast BDP veći od četiri odsto i procenio da bi rast ove godine mogao biti 4,5 odsto.

  Saopšteno je da je na sednici kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, konstantovano da “lanac snabdevanja u Srbiji funkcioniše redovno” i da se u poslednja dva dana, u odnosu na protekli vikend, beleži smanjenje tražnje za osnovnim životnim namirnicama u proseku za 20 odsto.

  Procenjeno je da pšenice, brašna i kukuruza ima dovoljno za domaće potrebe, da je snabdevenost tržišta jestivim uljem stabilna, i da fabrike imaju dovoljne količine ulja i za sada se ne očekuju nikakvi značajniji poremećaji.

  Snabdevanje svim vrstama derivata nafte je redovno i stabilno, a na benzinskim stanicama ima svih vrsta motornih goriva i prodaja se odvija nesmetano.

  Stabilno je i tržište gasa, kao i snabdevanje električnom energijom, navodi se u saopštenju.

  Na sednici je ukazano na to da je situacija u Ukrajini dovela do otežanog poslovanja određenih kompanija, uz posledice koje se osećaju u svim sektorima privrede, i da treba voditi računa o domaćim proizvođačima koji imaju unapred potpisane ugovore koje treba da izvrše.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE