Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Sara Ivanović, Yettel

  Sara Ivanović, Digital Support team lider, Yettel

  Sara Ivanović ima 23 godine, a u Yettelu radi od 2019. Svoju karijeru u kompaniji započela je u Kontakt centru, sa 20 godina, a potom je prešla u tim koji je odgovoran za komunikaciju sa korisnicima na društvenim mrežama. U 2021. dobila je nagradu za najviše obavljenih konverzacija na godišnjem nivou, a pre pet meseci preuzela je poziciju Digital Support team lidera. Tim koji vodi zadužen je za pružanje podrške na društvenim mrežama, a prema njenim rečima, predstavlja spoj najboljih praksi iz dva segmenta – brige o korisnicima i praćenja trendova i razvoja društvenih mreža.

  Kako kaže, tek je radom u korporaciji shvatila da gaji afinitete prema menadžmentu, tako da je prošle godine upisala fakultet koji će joj omogućiti da se razvija u tom pravcu. To se pokazalo odličnom odlukom, s obzirom na to da je na poslu imala priliku da primenjuje stečena znanja, naročito tokom projekta rebrendiranja, kroz koji je kompanija nedavno prošla. Ekstrovertna je i društvena, voli da čita knjige i sluša podkaste, a omiljena mreža joj je Tiktok. Pored toga, zanimaju je šminka i moda, ali i sve drugo što ima veze sa estetikom.

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?

  Zovem se Sara Ivanović, imam 23 godine, a na poziciji Digital Support team lidera sam pet meseci, dok sam u kompaniji Yettel nešto više od tri godine.

  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Ne postoji stvar ili tema koja mi makar na 15 minuta nije bila interesantna (izuzev, možda, fudbala). Svakako, mislim da je upravo ta otvorenost ka svetu i svemu što svet ima da ponudi najbolji način da se otvore i vrata raznim mogućnostima. S druge strane, zaista sam imala sreće da su i moji nadređeni imali sluha za mene i moju prirodu.

  Sara Ivanović, Digital Suport team lider, Yettel

  Sara Ivanović, Digital Suport team lider, Yettel

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Happiness works in misterious ways. Mislim da ni sami nismo svesni na koji način je zaslužujemo i verujem da za to nisu neophodni samo veliki gestovi.

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Da svoju mladost i neiskustvo shvate kao neku vrstu prednosti. Mislim da pogled neiskusne osobe koja je motivisana seže dalje baš zbog toga što još uvek niko nije značajno uticao na njeno razmišljanje i razumevanje sveta. To često vidim u Social Media timu koji vodim, s obzirom na to da su svi jako mladi, a nekima je rad ovde i prvo radno iskustvo. Upravo u njihovim pitanjima često prepoznajem razne ideje, mogućnosti za unapređenje i stvaranje boljih sistema. I verujem da je uloga lidera u timu baš to – da prepozna i motiviše svoje kolege da zajedno poboljšaju neki proces.

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Stvaralački duh uvek teži preduzetništvu. S druge strane, korporacija je odlično mesto za ljude koji vole osećaj tima i zajedništva, kao i mesto za sticanje kvalitetnog iskustva za one koji žele u budućnosti da uplove u preduzetničke vode.

  Sara Ivanović, Yettel

  Sara Ivanović, Yettel

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Nisam nikada imala preteranu želju da idem van zemlje. U jednom momentu sam razmišljala o masteru u inostranstvu, ali sam veoma zadovoljna mestom i situacijom gde se sada nalazim i ne bih to menjala.

  Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  ‒ Volela bih da se i dalje bavim društvenim mrežama i komunikacijama – možda na nešto drugačiji način, ali to su, svakako, glavni predmeti mog interesovanja. Veoma mi se dopada dinamika i brzina kojom se sve menja i razvija. Uzbudljivo je! 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE