Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vozila gsp

  Šapić: Vozačima GSP 100.000 dinara dovoljno da ne idu u inostranstvo

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je nedavno da će Gradska uprava nastojati da vozačima u Gradskom saobraćajnom preduzeću obezbedi što bolje plate da ne bi odlazili u inostranstvo.

  „Mi smo već krenuli u tom pravcu da pokušamo da vrlo brzo plata vozača u GSP, sa toplim obrocima i raznoraznim beneficijama, bude oko 100.000 dinara što mislim da je u našim okolnostima plata koja je koliko-toliko dostojanstvena, da ne moraju da idu u inostranstvo“, rekao je Šapić.

  Šapić je rekao da je trenutno u GSP oko 2.600 vozača koji su u pogonu to jest koji voze, a da bi još 500 trebalo da bude u rotaciji ukoliko dođe do nekih problema, ako neko ode na bolovanje…

  „Mi u ovom momentu imamo 300, fali nam još 200, ali to trenutno ne ugrožava rad GSP“, rekao je Šapić.

  šapić

  Aleksandar Šapić (Beoinfo)

  Odgovarajući na pitanje novinara o pisanjima medija o dolasku novih vozača iz Šri Lanke – kakve obuke će da prođu, da li imaju sve dozvole i šta je uzrok toga što uvozimo radnu snagu iz inostranstva, Šapić je rekao da nema informaciju da GSP namerava da angažuje strance.

  „Naravno da vozač prolazi sve neophodne kontrole i mora da ima ovlašćenje i dozvole da bi vozio, e sad da li dolazi iz Šri Lanke ne znam. Nemam informaciju da GSP ima nameru da angažuje bilo koga od stranih vozača, možda ako bude imao potrebe, ali to je uglavnom vezano za privatne prevoznike“, objasnio je gradonačelnik.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE