Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  rambo amadeus

  IZJAVA DANA: Šta Beogradu fali, a definitivno nije zoo vrt?

  Najava gradske vlasti da će zoo vrt biti premešten sa Kalemegdana na Adu Safari izazvala je burne reakcije u domaćoj javnosti. Povodom ove teme izjasnio se i popularni Rambo Amadeus koji je izneo svoje mišljenje o tome šta fali Beogradu. Prema njegovom mišljenju, to definitivno nije zoološki vrt.

  U eri 4 k rezolucije i ekrana svih vrsta, frapantnih snimaka divljih životinja u njihovim prirodnim staništima, ideja Zoo vrta meni lično postaje besmislena. Šta ima lijepo i uzbudljivo u tome da vidiš depresivnog lava ili leoparda doživotno zatočenog u kavezu, koji boluje od reume zbog nekretanja, hladnoće i betona na kom leži?

  Nekada, kad nije bilo TV a- vidjeti slona ili lava je zaista bilo atrakcija.

  Možda bi bilo interesantno da umjesto Zoo vrta tu bude nekakva farma, da djeca mogu da se poigraju sa jagnjićima, jarićima, da tu bude lijepa botanička bašta, u kojoj je prijatno i djeci, i odraslima, i komšiluku. Svakako bih bio protiv da tu nikne još jedan kompleks zgrada , kao što je običaj u poslednje vrijeme.

  Dakle, po mom skromnom mišljenju, nema potrebe za Zoološkim vrtom – uopšte.

  Danas je normalnije da Zoo vrt doživljamo kao kazamat za životinje koji može da zabavi samo sasvim bezosjećajne ili sasvim slaboumne. Ali botanička bašta sa farmom najpitomijih i najumiljatijih životinja, da djeca zaista uživaju… e to bi bilo nešto.

  Izvor: BIZLife/Facebook

  Foto: Privatna arhiva/Nebojša Babić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE