Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kentkart

  Šapić dnevnu kartu sa 200 smanjio na 120 dinara

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je odlučeno da dnevna karta za gradski prevoz bude 120 dinara, odnosno jedan evro.

  On je za televiziju Prva pojasnio da je nekada mesečna karta za sve četiri zone bila 4.990 dinara, a sada je ona samo 3.500 dinara.

  „Da bi cena karata bila proporcionalna, složio sam se sa predlogom Sekretarijata za javni prevoz da cena dnevne karte bude 120 dinara, odnosno jedan evro, jer na taj način pravimo pošteniju gradaciju kupovine karata“, istakao je gradonačelnik.

  On je ponovio da novi sistem treba da zaživi u narednim nedeljema, a da će građani, ako bude bilo sitnih korekcija biti na vreme obavešteni.“Svakako cene mogu da idu samo na dole“, naveo je prvi čovek srpske prestonice.

  šapić

  Beograd, 14.11.2022. – Dodela diploma studentima povodom zavrsetka Univerzitetske radne prakse „BG praksa 2022“ odrzana je danas u Skupsštini grada Beograda. Prisustvovao je i gradonacelnik Beograda Aleksandar Sapic. (BETAPHOTO/BEOINFO)

  „Imali smo veliko skidanje cene karata, sada je samo 1.000 dinara karta za sedam dana. Da bi proporcionalno skinuli sve cene do kraja danas su mi javili da za ovu sa 200 idemo na 120 dinara“, rekao je Šapić za TV Prva.

  Ponovio je da će novi sistem naplate u javnom gradskom prevozu biti daleko jednostavniji, jeftiniji i efikasniji.

  Doživotna karta za starije od 65 godina

  Građani će, prema njegovim rečima, u početku kupovati karte preko sms, kao i na nekoliko prodajnih objekata u prestonici, dok će tokom leta ta prodaja zaživeti na beogradskim kioscima i putem aplikacije.

  Građani starosti preko 65 godina će sada moći da izvade doživotnu kartu za javni gradski prevoz, a do sada su morali to da rade jednom godišnje, uz čekanje u redu. Takođe želim da naglasim da će im postojeće karte važiti do kraja ove godine, naveo je gradonačelnik.

  Šapić je istakao da će i kontrola karata biti jednostavnija jer će to od sada raditi komunalni milicioneri – Beli, a koji su i do sad morali da učestvuju u tom procesu.

  „Grad je raspisao prijem za novih 200 i dodatni zahtev Vladi Srbije za prijem novih 1.000 Belih, dok ćemo svim kontrolorima koji sada rade ponuditi da uđu taj novi sistem, uz adekvatnu obuku i ispunjenje određenih uslova. Ti ljudi će imati priliku da nastave da rade, ali da rade i druge poslove iz nadležnosti Belih“, zaključio je gradonačelnik Beograda.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE