Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šampioni koronakrize: OGROMAN rast izvoza iz Kine

  Kineski izvoz u novembru skočio je za 21,1 procenat u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je uvoz porastao za 4,5 posto, budući da se privreda uglavnom oporavila od koronakrize, pokazuju podaci kineske carinske uprave.
  Kineska spoljnotrgovinska razmena u novembru tako porasla za 13,6 odsto, a trgovinski višak u razmeni sa svetom je skočio 102,9 procenata, na 75,4 milijarde dolara.
  U kineskim fabrikama situacija je dobra, budući da je Peking uglavnom uspeo da zauzda epidemiju koronavirusa koja još uvek pogađa druge delove sveta.
  Nakon ponovnog otvaranja poslovanja u martu, kineskim proizvođačima su pomogli zajmovi za lakše prevladavanje pandemije.
  Kina takođe izvozi velike količine zaštitnih maski i medicinske opreme naveliko potrebnih širom sveta, kao i potrošačke elektronike za kojom je velika potražnja u porodicama koje su u takvim okolnostima izolovane u svojim kućama.
  Kineski izvoz u prvih 11 ovogodišnjih meseci porastao je za 2,5 odsto, dok je uvoz pao za 1,6 procenata, pokazuju podaci carinske uprave.

  Kineska vlada razmatra novi petogodišnji ekonomski plan koji bi trebalo da se odobri u martu, a fokusiran je na ekonomsku unutrašnju nezavisnost, tehnološke inovacije i čištiju sredinu, podseća agencija Dpa.

  Veliki trgovinski „poremećaj“: Kina prestigla SAD u razmeni sa EU

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE