SAM objasnio: Zašto smo prvi put izabrali dva menadžera godine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAM objasnio: Zašto smo prvi put izabrali dva menadžera godine?

  Srpska asocijacija menadžera, udruženje profesionalnih menadžera koje okuplja više od 400 članova, menadžera i vlasnika uspešnih firmi i timova od skoro milion zaposlenih, dodelila je tradicionalne Godišnje nagrade najboljim pojedincima i kompanijama u Srbiji.

  Nagrade najboljim liderima 21. veka, ove godine, jubilarni deseti put dodeljene su u četiri glavne kategorije, Menadžer godine, Mladi menadžer, Poslodavac godine i Društveno odgovorna kompanija godine, a dodeljena je i Specijalna nagrada žirija.

  Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i vizionarskog pristupa poslovanju, u kategoriji „Menadžer godine“ dodeljena su ove godine izuzetno dva priznanja. Prema mišljenju članova i žirija SAM-a, Menadžeri godine 2021. su Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija.

  To je prvi put da su dva menadžera ponela priznanje “Menadžer godine”.

  Iz SAM-a su za BIZLife portal objasnili da donošenje odluke o tome ko je najbolji menadžer nikad nije jednostavno i uvek iziskuje detaljan pristup.

  „Ova, druga godina pandemije, menadžerima je donela dosta izazova sa kojima su se suočavali, donosili odluke i postavljali kratkoročne i dugoročne ciljeve , a sve sa premisom da pre svega očuvaju ljude, ali i održe biznis, postave strategije, ali i ostave prostor za neka predviđanja koja u ovom trenutku nije lako pogoditi. Pored svega toga, već dve godne svi mi poslujemo u izazovnim tržišnim uslovima, i od svih nas, a posebno od ovih finalista se očekuje ne samo da budu odlični menadžeri već i istinski lideri, koji brigu o zaposlenima stavljaju na prvo mesto“, kazala je izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović.

  Kako je objasnila, želja SAM-a je bila da se ovom nagradom zaista nagradi osoba koja je pravi primer dobrog menadžera, koja je ostvarila odlične ekonomske rezultate, koja je odgovorna prema zajednici, a posebno koja je usmerena na razvoj i motivaciju timova, jer razvoj ljudi i građenje budućih menadžera je za naše udruženje prioritet.

  „Imajući sve ovo u vidu, nije bilo lako izabrati najboljeg. To su pokazali i ujednačeni glasovi članova i žirija. Zbog svega toga, ove godine, kada SAM obeležava dvostruku godišnjicu, deseti izbor za SAM Godišnje nagrade i 15 godina postojanja i rada, rešili smo da napravimo izuzetak i da dodelimo 2 nagrade za Menadžera godine 2021 dvojici izuzetnih menadžera, Draganu Filipoviću, predsedniku Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predragu Mihajloviću, predsedniku Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija“, navela je Bulatović.

  Dobitnik nagrade u kategoriji „Mladi menadžer godine“ je Igor Milenković, direktor voćarstva i povrtarstva u Delta Agraru. Nagradu je uručio Vlastimir Vuković, predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke, članice NLB grupacije.

  Kompanija koja je u ovoj godini ponudila najbolje radne uslove i stalne mogućnosti stručnog usavršavanja, jeste MK Group koja je dobitnik nagrade u kategoriji „Poslodavac godine“. Nagradu je uručio Dejan Turk, A1 Srbija i A1 Slovenija.

  Dobitnik nagrade u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija“ je kompanija Schneider Electric. Nagradu je uručila prošlogodišnja dobitnica priznanja „Menadžer godine“, dr Jasmina Knežević, direktorka Acibadem Belmedic.

  Specijalna nagrada žirija dodeljena je Kancelariji za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije za izuzetno uspešnu organizaciju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Srbiji.  Kancelarija za IT i eupravu je u protekloj godini uspešno predvodila realizaciju svih aspekata planiranja, organizovanja i upravljanja procesom vakcinacije stanovništva protiv Covid-19. Ovaj iskorak, naročito u logističkoj i softverskoj implementaciji procesa vakcinacije, izdvojio je Srbiju kao jednog od lidera u svetu, što je širom sveta prepoznato i doprinelo povećanju međunarodnog ugleda Srbije. Ovom nagradom SAM želi da prepozna i pohvali i nagradi izuzetnost ovog procesa od najvažnijeg društvenog interesa. Nagradu je u ime Kancelarije za IT i eUpravu primio njen direktor, Mihailo Jovanović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: SAM

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE