Predrag Mihajlović proglašen za menadžera godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predrag Mihajlović proglašen za menadžera godine

  Prestižno priznanje za OTP banku

  Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović izabran je za menadžera godine na tradicionalnoj dodeli nagrada Srpske asocijacije menadžera, koja je tom prilikom odala priznanje dvojici najuspešnijih menadžera u ovoj godini.

  Ovo prestižno priznanje rezultat je niza vrhunskih rezultata i poslovnih ostvarenja koje je OTP banka realizovala u 2021. godini, ali i integriteta i ugleda koji je Predrag Mihajlović izgradio tokom svoje karijere. Uspešna integracija sa Vojvođanskom bankom i zauzimanje liderske pozicije u brojnim oblastima domaćeg bankarskog tržišta samo su neka od izuzetnih postignuća koja su doprinela ovoj nagradi.

  “Ovo priznanje predstavlja krunu uspešne godine koju je obeležila najkompleksnija bankarska integracija na ovim prostorima. OTP banka danas je najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu usluga faktoringa, lizinga i e-commerca. Veliku zahvalnost dugujem svom timu, mojim kolegama bez čijeg požrtvovanog rada i posvećenosti ne bismo uspeli da ostvarimo rekordne rezultate u godini punoj izazova. Želimo da u našim redovima stvaramo lidere budućnosti i usmeravamo pažnju na dalji razvoj, agilnost i strateško razmišljanje zaposlenih. Na taj način bićemo u mogućnosti da pružimo podršku i ekspertizu klijentima u zajedničkoj budućnosti koju spremno dočekujemo. Koristim ovu priliku da zahvalim i Srpskoj asocijaciji menadžera koja neguje prave vrednosti motivišući ovom nagradom nas menadžere da stalno pomeramo granice“, izjavio je Predrag Mihajlović na dodeli SAM Godišnjih nagrada.

  Ova prestižna priznanja SAM dodeljuje menadžerima, poslodavcima, kompanijama i pojedincima koje se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, promociju menadžerske struke i liderstva, za društveno-odgovorno poslovanje, kao i za bolji život svih građana u celini. Pored dodele SAM Godišnjih nagrada, na Gala večeri uručena su i specijalna priznanja povodom obeležavanja 15 godina rada i postojanja Srpske asocijacije menadžera.

  U godini koju su, uprkos brojnim izazovima, obeležila značajna poslovna postignuća, OTP banka Srbija je pod vođstvom Predraga Mihajlovića postala kreditor broj jedan privrede i stanovništva, sa tržišnim učešćem od 16.6 odsto i 4.2 milijardi evra neto plasiranih kredita trenutno. Istovremeno, trenutna aktiva banke iznosi visokih 5.6 milijardi evra, sa neto profitom od 26 miliona evra (54 miliona evra uzimajući u obzir rezultat obe banke od početka godine) na kraju trećeg kvartala ove godine. Zahvaljujući prisutnosti OTP banke u 90 gradova sa 190 ekspozitura, klijentima širom Srbije je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim konkretnim potrebama.

  OTP banka nedavno je predstavila „zelenu tranziciju“, novo strateško usmerenje posvećeno ekološkoj održivosti. Tim povodom pokrenut je i projekat Generator Zero, u okviru kojeg banka nagrađuje rešenja koja imaju za cilj smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice. Konkurs je otvoren za mikro, mala, srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji se mogu prijaviti putem sajta  www.generator.rs do 20. decembra 2021. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: OTP banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE