Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa tržišta Srbije povučen sok za decu od jabuke

  Sa tržišta Srbije povučen je HiPP 100 procentni bio sok od jabuke, saopštili su uvoznik proizvoda Mercata VT iz Novog Sada i HiPP tim Srbija.

  Kako se ističe, ovo se odnosi se samo na flašice HiPP BIO Sok od jabuke od 200 mililitara sa rokom trajanja do 31. oktobra 2023. i brojem proizvodne serije LA98967, a kao razlog se navodi „prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije LA98967 koje su bile namenjene za tržište Poljske“.

  „Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice HiPP BIO Soka od jabuke 200 mililitara“, precizira se u saopštenju objavljenom na sajtu firme Mercata VT.

  Istraga je, ističe se, „jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske“.

  HiPP naglašava da ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu.

  „Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu. Međutim, u cilju odgovorne zaštite potrošača i kao preventivnu meru za dobrobiti naših mališana, HiPP je u bliskoj saradnji sa svojim partnerom Mercata VT odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije“, navodi se u soapštenju.

  Potrošači, kako se ističe, mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat, a HiPP tim Srbija i Mercata VT poručuju da će novac u tom slučaju kupcima biti vraćen sa ili bez računa.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE