Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ruski ambasador: Zajednička prognoza – Srbija će imati povoljno rešenje za gas

  Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se situacija na tržištu energenata menja iz dana u dan, a da je cena ruskog gasa za Srbiju dogovorena između predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića i da je Rusija ispunila sva obećanja.

  Srbija će do 1. juna dobijati gas iz Rusije po ceni od 270 dolara za 1.000 kubnih metara, a na pitanje šta Srbiju čeka posle toga, Bocan-Harčenko je rekao da o tačnoj ceni niko ne može da govori i da to u ovom trenutku ne znaju ni predstavnici Srbijagasa ni Gasprom njefta jer se, kaže, situacija stalno menja.

  „Naša zajednička prognoza je da će Srbija imati povoljno rešenje. Situacija sa energentima i cenom gasa se menja u toku jednog dana, a sve zavisi od razvoja događaja“, rekao je Bocan-Harčenko za Televiziju K1.

  Na pitanje o sankcijama zapada i koju je cenu Rusija spremna da plati, ambasador je naveo da iz SWIFT nisu isključene sve ruske banke već one za koje, kaže, na Zapadu smatraju da finansiraju i pomažu vojne aktivnosti Rusije u Ukrajini.

  Naveo je da Rusija umesto SWIFT ima svoj sistem koji radi i zbog čega, kaže, nema štetnih posledica.

  Moskva ima razumevanja

  Na pitanje da li se nešto menja u odnosima dveju zemalja nakon što je Srbija sa još 140 zemalja u UN podržala rezoluciji koja oštro osuđuje Rusiju zbog rata u Ukrajini, ruski ambasador je izrazio očekivanje da će odnosi dveju zemalja nastaviti da se razvijaju.

  „Razumemo i shvatamo pojavu pritisaka na Srbiju, kao i na druge zemlje u takvoj situaciji. Imajući u vidu da smo prijteljske zemlje, prijateljski narodi, dogovore dvojice predsednika, sve što određuje naš dugoročni odnos, nadamo se da ćemo ostvariti sve i da ćemo ići i dalje u razvoj naše saradnje i odnosa“, rekao je Bocan-Harčenko.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE