Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gužve na pumpama, Vlada tvrdi – neko širi paniku (FOTO)

  Na benzinskim pumpama u Novom Sadu ali i u drugim gradovima primećene su gužve na benzinskim pumpama, a kruže informacije o ograničenju količine goriva koja se može sipati.

  Na društvenim mrežama građani objavljuju da ima ograničenja prodaje goriva, ali nikakva zvanična odluka o tome ne postoji.

  Radnici na pumpi za 021.rs kažu da potražnja veća od srede uveče, kada se predsednik Aleksandar Vučić obratio javnosti, a da su od večeras gužve velike.

  Prema dopisima koji kruže društvenim mrežama, za ta goriva su pojedine kompanije ograničile prodaju na 20 litara za automobile, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione. Istovremeno zabranile su i sipanje goriva u kanistere.

  Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice. Prema tom dokumentu, oni ne smeju isporučivati ta goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

  „Oni koji postupe drugačije platiće novčanu kaznu u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, a uz novčanu kaznu može se izreći i mera zabrane rada u trajanju od 6 meseci do godinu dana“ piše u Uredbi.

  Vlada: Neko namerno širi paniku, svega ima dovoljno

  Vlada Srbije saopštila je, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

  Svega ima u dovoljnjim količinama, tako da neko namerno širi paniku, saopštila je Vlada Srbije pošto su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama prilikom kupovine naftnih derivata.

  Srbija, ističe Vlada, apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

  Vlada Srbije nedavno je uvela ograničene cene dizela i benzina, tako da je cena za evro dizel 179 dinara za litar, a 171 dinar za litar premijum BMB 95.

  Počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je ranije da je nestašica goriva na pumpama u Srbiji moguća ako se od 11. marta ne dozvoli slobodno formiranje cena naftnih derivata ili nova marža, jer su dosadašnju „pojeli“ troškovi nabavke pa je izjednačena nabavna i prodajna cena goriva.

  Na pojedinim beogradskim pumpama su primećene veće kolone vozila, ali se gorivo sipa bez zastoja. Neke pumpe su zaustavile točenje, ali i svaku drugu prodaju zbog preseka kase, te su nešto posle ponoći nastavili sa normalnim radom.

  Izvor: 021, RTS, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE