Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusima ZABRANJENO PUŠENJE na terasi

  Prvog dana oktobra u Rusiji na snagu stupaju izmene protivpožarnih propisa kojima se, između ostalog, zabranjuje pušenje na terasama u stambenim zgradama.

  Nove mere pušači u Rusiji dočekali su sa iznenađenjem, prenosi BBC. Pravila podrazumevaju zabranu „otvorene vatre“ na terasama zgrada, kao i u stambenim prostorijama, spavaonicama i hotelima.

  Paljenje šibica i pušenje su, takođe, okarakterisani kao „otvorena vatra“, a zabranjeno je i roštiljanje kebaba, kao i paljenje sveća.

  U prvom momentu došlo je do konfuzije oko toga da li je pušenje uključeno u zabranu, a jedan zvaničnik duvanske industrije je rekao da se nova pravila odnose samo na „alkoholičare koji peku roštilj na terasi“.

  Ipak, zvanično je kasnije potvrđeno da je pušenje zabranjeno, a za kršenje protivpožarnih pravila predviđena je kazna do 42 evra. Ostavljanje upaljene cigarete koja bi izazvala požar predstavlja, po novim pravilima, krivično delo.

  Ovim povodom oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da ruska vlada odobrava sve odluke čiji je cilj spasavanje ljudskih života, prenosi Tas.

  Peskov je napomenuo i da ruski predsednik Vladimir Putin, koji podržava zdrav način života, ne gleda s odobravanjem na pušače. „Pušenje danas nije popularno, što je ohrabrujuće“, dodao je Peskov.

  Statistički podaci pokazuju da je više od 2.000 požara u Rusiji prošle godine izbilo upravo na terasama. To je dva puta više u odnosu na podatke iz 2016. godine. U 60 odsto slučajeva, požar je izbio zbog pušenja na terasi, navodi ruska agencija.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE