Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija „patentira“ turistički HIT: „Vakcina aranžmani“

  Turistička industrija u Rusiji priprema novi projekat „vakcina aranžmana“, a iteresovanja za ovakav vid medicinskog turizma već postoje u Aziji i Latinskoj Americi.

  Razvoj programa specijalnih čarter letova za grupe od 100 i više ljudi potvrdila je za list „Izvestija“ ruska turistička agencija„Inturist, a zainteresovani su i drugi igrači na tržištu.

  Velika potražnja za takvom uslugom, kako ističe najmanje jedna turistička agencija, postoji u regionima jugoistočne Azije i Latinske Amerike.

  Međutim, za pokretanje projekta moraju se rešiti mnoga pravna pitanja. Na primer, vize za Rusiju se još uvek ne izdaju.

  Dijalog sa vlastima je već pokrenut, kažu izvori sa tržišta. Virusolozi smatraju da su „vakcinalna“ putovanja dobra ideja jer na taj način Rusija može postati svetski centar medicinskog turizma.

  Vakcinacija stanovništva je započeta u više od 50 zemalja sveta, ali još uvek postoji mnogo mesta u kojima nema vakcine protiv kovida 19, a ne zna se kada će se pojaviti.

  Strani partneri imaju mnogo pitanja u vezi sa organizacijom putovanja u Rusiju radi vakcinacije, rekli su iz Inturista.

  Nisu precizirali o kolikom broju zahteva je reč, ali su istakli da stanovništvo jugoistočne i južne Azije, kao i Latinske Amerike, pokazuje najveće interesovanje. Bilo je zahteva i iz Evrope, ali njih je mnogo manje.

  Iz etičkih razloga kompanija je odlučila da ne govori o kojim zemljama je reč.

  To što nema vakcine je glavni razlog zašto stanovnici određene zemlje žele da odlete u Rusiju na vakcinaciju, istakli su iz Inturista. Ali postoje i drugi razlozi – u njihovoj domovini nema izbora među vakcinama protiv kovida 19, dodaju iz kompanije.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE