Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi sumnjaju u srpsko voće

  Zaustavljanje crvljivog voća na granici sa Rusijom, navodno poreklom iz Srbije, nije jedini problem sa kojim se poslednjih dana suočava Ministarstvo poljoprivrede.

  Kako Politika saznaje, Rusija nam je dala rok da do 2.oktobra dostavimo tačne površine pod zasadima voća i povrća koje se najviše izvoze u tu zemlju.

  Razlog za taj potez je upravo konstantan rast izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije. Zbog toga u Rusiji ponovo sumnjaju u reeksport. Odnosno da se roba uvozi iz Evropske unije i različitim malverzacijama transportuje na njihovo tržište ali sa našim deklaracijama. To su listu predočili predstavnici fitosanitarne inspekcije „Roseljhodnadzor” koji su nedavno bili u redovnoj kontroli u Srbiji.

  Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, potvrdio je za Politiku da ovakav zahtev postoji i da će to ministarstvo na vreme dostaviti tražene podatke. „Činjenica je da naš izvoz u Rusiju stalno raste, što je kod njih probudilo sumnju. Naš stav je da je to posledica sve većih površina pod zasadima voća i povrća jer se i sve više poljoprivrednika uključuje u taj posao,“ kaže Nedimović.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE