Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sveti Stefan

  Rusi najveći investitori u Crnoj Gori

  Rusija je bila najveći investitor u Crnoj Gori u prva četiri meseca ove godine sa 41,6 miliona evra direktnih investicija, a od toga su Rusi 20 miliona uložili u kupovinu nekretnina, objavila je Pobjeda.

  Prema podacima Centralne banke, u Crnoj Gori je u ovom periodu ukupno bilo 306,4 miliona evra stranih direktnih investicija, što je za 68,4 miliona više nego u istom periodu 2021.

  Na drugom i trećem mestu po direktnim investicija su Emirati i Turska, dok su Ukrajinci na nekretnine u Crnoj Gori potrošili 4,6 miliona evra, a prisutan je i znatan rast investicija iz Nemačke. Rusi su investirali 15 miliona više nego u istom periodu 2021. godine.

  Od ulaganja iz Rusije na interkompanijski dug, odnosno pozajmice od matičnih i povezanih firmi, odnosi se 15 miliona evra. Podaci o ulaganju Rusa u crnogorska preduzeća i banke označeni su poverljivim.

  Rusi su od 1. februara do 9. juna ove godine osnovali 1.100 firmi u Crnoj Gori, uglavnom iz IT oblasti. Rusi su vlasnici ili suvlasnici 18.906 nekretnina i 3,9 miliona kvadrata zemljišta u 13 opština u Crnoj Gori.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE