Rio Tinto o preradi jadarita na otvorenom sastanku 26. avgusta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto o preradi jadarita na otvorenom sastanku 26. avgusta

  Kompanija Rio Sava eksplorejšn (Rio Sava Exploration) pozvala je danas zainteresovane gradjane i organzacije da 26. avgusta učestvuju na Četvrtom otvorenom sastanku sa temom prerada jadarita u planiranom procesnom postrojenju.

  “Nakon sastanaka održanih u aprilu, junu i julu sa više od 200 učesnika, predstavnici kompanije Rio Sava, zajedno sa ekspertima naučnih institucija uključenih u projekat, na Četvrtom sastanku će učesnicima detaljno predstaviti tehnologiju prerade ruda u okviru kompanije Rio Tinto, tehnologiju prerade jadarita na projektu Jadar Lanac dodatnih vrednosti na projektu Jadar”, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je kompanija, s obzirom da je projekat Jadar jedna od najvećih grinfild (greenfield) investicija u zemlji, svesna da složenost i veličina projekta izazivaju pažnju i otvaraju pitanja o perspektivi lokalne zajednice, zaštiti okoline i koristima za lokalnu ekonomiju.

  “Zato smatramo da je naša dužnost da odgovorimo na sva pitanja u vezi sa projektom, uključujući i ona koja izazivaju najveću zabrinutost”, navodi se u saopštenju.

  Sastanak će zbog epidemiološke situacije biti održan putem internet platforme Zoom 26. avgusta u 11 sati, a prijave najkasnije do srede 25. avgusta do devet sati.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE