Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik Rio Tinta u Loznici: Projekat Jadar u skladu sa najvišim ekološkim standardima

  Predsednik kompanije Rio Tinto Sajmon Tompson i izvršna direktorka Šinejd Kaufman posetili su region Loznice, nakon prošlomesečne odluke Uprave kompanije da za projekat izdvoji 2,4 milijarde dolara, saopšteno je iz kompanije.

  Tokom posete prošlog vikenda, Tompson je kazao da je taj projekat važan i da ima potencijal da Srbija iskoristi priliku koju sve veća potražnja za litijumom, vođena globalnom energetskom tranzicijom, pruža.

  Kaufman, koja ima izvršnu odgovornost za projekat litijum-borata Jadar, rekla je da je ponosna na to što je njihov tim postigao u Loznici, otkako su geolozi otkrili Jadarit 2004. godine.

  „Takođe sam u potpunosti sigurna u nastavljanje grinfild litijum projekta svetske klase koji će koristiti svetu i Srbiji. Pre mesec dana Rio Tinto je opredelio 2,4 milijarde dolara za projekat Jadar, pod uslovom da dobije sva relevantna odobrenja, dozvole i licence, a mi nastavljamo naš angažman sa lokalnim zajednicama, Vladom Srbije i civilnim društvom“, rekla je ona.

  Kaufman, kojoj je poseta Loznici bilo prvo međunarodno putovanje nakon što je imenovana za izvršnu direktorku Rio Tinto Minerals ranije ove godine i ublažavanja pandemijskih ograničenja putovanja, kazala je da je projekat Jadar osmišljen u skladu sa najvišim ekološkim standardima i da će biti razvijen na način na koji u toj kompaniji mogu biti „veoma ponosni“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE