Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  potrošnja struje

  Dramatično upozorenje EPCG: Građani da štede struju ili će biti restrikcija

  Restrikcija struje mogla bi da bude realan scenario u Crnoj Gori ukoliko građani ne povedu računa o potrošnji.

  Snažna energetska kriza praćena sve većim nedostatkom energije i vrtoglavim rastom cena na tržištu, koje trenutno dostižu i neverovatnih 510 evra/MWh dodatno otežavaju ionako složenu energetsku situaciju i u Crnoj Gori, saopštili su danas iz crnogorske Elektroprivrede (EPCG) i pozvali građane na štednju struje.

  “Zbog toga veoma je važno da se električna energija troši krajnje racionalno, kako bismo izbegli situaciju u kojoj bismo morali da pribegavamo planskim obustavama u isporuci energije krajnjim kupcima iz kategorije domaćinstva”, navodi se u saopštenju.

  Upozoravaju i na ozbiljan rizik da se, i pored dovoljno novca za uvoz, potrebne količine energije neće moći nabaviti na tržištu, pa još jednom apeluju na građane da “svojim odgovornim ponašanjem i racionalnom potrošnjom električne enegije doprinesu uspešnom rešavanju izuzetno teške situacije u kojoj se, ne svojom krivicom, našao i energetski sektor Crne Gore sa ozbiljnim implikacijama na ukupnu ekonomiju države”.

  cene struje

  Struja, brojilo

  “Ističemo da kao ozbiljna i društveno odgovorna kompanija preduzimamo sve mere i radnje kako bismo izbegli uvođenje restriktivnih mera u potrošnju, kao i, eventualno, rast cena električne energije za distributivne potrošače”, dodaju.

  Podsećaju i da je Odbor direktora EPCG AD Nikšić, početkom jula doneo Odluku o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnim kupcima za period od 1. jula do 30. septembra 2022. godine u rasponu od 5 do 13 odsto na vrednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

  Tom odlukom, koja je za osnovni cilj imala podsticanje na štednju električne energije, obuhvaćeni su kupci iz kategorije domaćinstva, članovi Zlatnog tima (13 odsto), kao i ostali redovni kupci (5 odsto), koji mesečno troše manje od 500 KWh električne energije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE