Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Razvojni budžet uz najveće povećanje plata“

  Ministar finansija Dušan Vujović izavio je da je predloženi budžet za 2018. godinu razvojni, jer je za kapitalne investicije planirano 128 milijardi dinara na republičkom nivou i oko 180 milijardi dinara na nivou opšte države.

  Vujović je obrazlažući predloženi budžet u Skupštini Srbije rekao da je predviđen najniži deficit državne kase poslednjih decenija, od 28,4 mijarde dinara, što je 0,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  „Planirano je i najveće povećanje plata i za tu povišicu budžet će imati troškove od 35 milijardi dinara, kao i penzija, za šta će dodatno biti isplaćeno 25 milijardi dinara“, rekao je Vujović.

  On je istakao da povišicama Vlada Srbije nagrađuje sve koji su podneli žrtvu, dali doprinos i bili strpljivi da se sprovede neophodna fiskalna konsolidacija.

  Prema rečima ministra, značajne uštede u budžetu naredne godine biće ostvarene po osnovu manjih troškova za kamate jer se Srbija zadužuje po povoljnijim uslovima jer je na finansijskom tržištu ocenjena kao manje rizična zemlja.

  Prema predlogu budžeta Srbije za 2018. godinu prihodi će biti 1.178 milijardi, a rashodi oko 1.208 milijardi dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE