Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inovacije (Pixabay)

  Raspisan konkurs: 276 miliona RSD za inovativne projekte preduzeća i naučnih organizacija

  Fond za inovacionu delatnost saopštio je danas da je raspisao konkurs za dodelu 276 miliona dinara iz državnog budžeta za inovativne projekte preduzeća i naučnoistraživačkih organizacija kroz dodelu inovacionih vaučera i Programa transfera tehnologije.

  „Od danas mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebne usluge naučnoistraživačkih organizacija za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju, na raspolaganju su inovacioni vaučeri, a jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera u maksimalnom iznosu do 2,4 miliona dinara“, naveo je Fond u saopštenju.

  Šta preduzeća mogu dobiti?

  Pojedinačnim inovacionim vaučerom se finansira do 60 odsto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući porez na dodatu vrednost (PDV).

  Vaučeri se dodeljuju po redosledu stizanja prijava u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća. Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava.

  Fond za inovacionu delatnost je saopštio da je naučnoistraživačkim organizacijama ponovo dostupan Program transfera tehnologije koji pruža finansijsku podršku za povećanje sposobnosti i efikasnosti u komercijalizaciji pronalazaka, u iznosu do 2,4 miliona dinara po pojedinačnom projektu.

  Kako se prijaviti?

  Fond podržava finansiranje odobrenog projekta u celosti, odnosno do 100 odsto ukupno odobrenog budžeta projekta. Sredstva za ovaj poziv opredeljena su u iznosu od 176 miliona dinara.

  Prijave za finansijsku podršku se podnose putem portala, a potrebna dokumentacija je dostupna na internet prezentaciji Fonda.

  Konkurs za MSP: Šest miliona evra bespovratno za inovacije

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE