Konkurs za MSP: Šest miliona evra bespovratno za inovacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konkurs za MSP: Šest miliona evra bespovratno za inovacije

  Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede čija je vrednost šest miliona evra.

  Javni poziv je otvoren do 29. aprila a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora podnose se na portalu Fonda.

  Sredstva za realizaciju javnog poziva u ukupnom iznosu od šest miliona evra obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za 2021. godinu.

  Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu.

  Pojedinačno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra. Za sredstva u okviru ovog programa mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća osnovana u Srbiji, u većinskom privatnom vlasništvu rezidenata Republike Srbije i ne starija od pet godina, kao i neformalni timovi.

  Finansiranjem koje Fond dodeljuje pokriva se maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje je do 12 meseci.

  U slučaju da projekat koji je predložio tim bude odobren za finansiranje, taj tim će biti u obavezi da registruju preduzeće.

  Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu konzorcijuma koji je sačinjeni od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji.

  Podrška omogućava konzorcijumima da realizuju zajedničke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj.

  Finansiranje koje Fond obezbeđuje pokriva se maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60 odsto za srednja preduzeća.

  Projekti mogu trajati do 24 meseca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE