Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radovi i vikendom: Kod Momirovića NEMA IZVLAČENJA na koronu

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nenajavljeno je posetio gradilište deonice autoputa „Miloš Veliki“ od Čačka do Požege i tom prilikom poručio da na svim infrastrukturnim projektima mora da se radi i vikendom, kako bi se što više ubrzali radovi.

  Momirović je nakon vanredne kontrole rekao Tanjugu da su kineski partneri, glavni izvođač radova CCCC, odlična kompanija koja gradi veoma zahtevnu deonicu.

  „Evo, radimo i subotom i nedeljom, jer želimo da iskoristimo svaki lep dan kako bi što više napredovali radovi“, istakao je Momirović.

  Napomenuo je da se u okviru deonice Preljina – Požega grade i dva najduža tunela Laz i Munjino Brdo.

  Podsetio je da je, kada je postao ministar, prvo kontrolisao radove upravo na toj deonici, od Preljine do Požege, i da je i sada ponovo posetio, a sve u cilju dodatnog ubrzanja radova.

  Momirović ističe da je ta deonica nastavak autoputa ka Crnoj Gori, kao i da na tom pravcu postoji velika frekvencija vozila.

  „Doneli smo nekoliko akata, rešili neka važna pitanja. Imamo veliki problem sa eksproprijacijom koju ubrzano rešavamo“, naveo je ministar.

  „Odmah smo ustanovili da ne želimo da prihvatimo izvlačenje na koronu, iako je to objektivan problem. Građevina radi, radi se i preko vikenda, jer vremenske prilike to dozvoljavaju“, naglasio je Momirović.

  Napominje da, sa druge strane, zbog mera koje su na snazi vikendom ne može da radi oko 100.000 ljudi.

  „Moramo brzo da donosimo neka nova rešenja, da vidimo da li su agresivne mere koje utiču na ekonomiju donele rezultate i da li imamo pad zaraženih odnosno da vidimo šta ćemo po tom pitanju raditi“, rekao je on.

  Naglasio je da svakako treba pojačati kontrolu poštovanja mera kako se nikome ne bi dozvolilo da ih krši, ali da sa druge strane treba što pre razmotriti da li restriktivne mere donose rezultate i kako da se omogući ljudima da rade.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE