Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slovenci razvalili na Kickstarteru! Već 2 mil. USD za KUĆICU ZA PTICE (VIDEO)

  Nedavno se na vebsajtu Kickstarter, namenjenom prikupljanju nivca za nove pojekte i ideje, pojavio jedan krajnje neobičan projekat. Naime, u pitanju je „Bird Buddy“, odnosno pametna kućica za ptice, za koji je do sada prikupljeno više od 2 miliona dolara.

  Ova kućica i hranilica, projekat kompanije iz Slovenije, dizajnirana je da identifikuje vrstu prica pomoću fotografije ili zvuka i povezuje sa mobilnom aplikacijom koja sakuplja i čuva listu onih vrsta koje su bile u kućici.

  Hranilica za ptice je prozirna posuda koja se puni, sadrži do 3,8 šolje semana za ptice i teška je oko 2,5 kilograma.

  Opremljena je kamerom koja liči na zvono na vratima koja je osbosobljena za pravljenje visoko kvalitetnih fotograija sa vidnim poljem od 120 stepeni. Kamera je povezana sa internetom, a kada prepozna posetioca, aplikacija pošalje obaveštenje na mobilni telefon.

  Na ovaj način sakupljaju se podaci o različitim vrstama ptica, kao i podaci o migracijama, što bi moglo da pomogne u naporima za očuvanje ptica.

  Veštačka inteligencija koju ima ova kućica može da prepozna više od 1.000 vrsta prica, a na svetu postoji oko 18.000 vrsta.

  Projekat je trenutno sakupio oko 2 miliona dolara a cifra neprestano raste.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE