Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hakeri NAPALI i antihakersku firmu OBORILI joj akcije

  Kompanija FireEye, poznata po otkrivanju pretnji po sigurnost nacionalnih računarskih sistema u SAD, priznala je da se i sama našla pod hakerskim napadom, kako kažu, „visoko sofisticiranog napadača, dobro upoznatim s operativnim tehnikama sigurnosti“.

  CEO Kevin Mandia, zbog načina na koji je napad izveden, smatra da je „napad verovatno finansiran od strane države s vrhunskim napadačkim sposobnostima“.

  FireEye istražuje incident zajedno s FBI i drugim ključnim partnerima, među kojima je i Microsoft, koji je potvrdio da pomaže u istrazi i napomenuo da su hakeri koristili vrlo retku kombinaciju tehnika za krađu alata FireEyea.

  Svi istraživači se slažu da se radi o vrhunski uvežbanom napadaču „svetske klase“, koji koristi potpuno nove kombinacije tehnika s kojima se u prošlosti niko nije suočio.

  Istraživači FireEyea i njegovih partnera za sada ne znaju šta su hakeri tražili, ali je poznato da su uspeli da prodru u interne sisteme kompanije, a u ovom trenutku nije poznato da li su uspeli da dođu do bilo kakvih podataka.

  Pretpostavlja se da su hakeri tražili alate FireEyea koji se koriste u zaštiti i otkrivanju hakerskih napada, kako bi mogli izrađivati nove maliciozne programe i viruse koje antihakerski alati neće moći da detektuju.

  Iako za sada nije poznato da li je FireEye pretrpeo neku konkretnu štetu od ovog napada, zanimljivo je da mu je cena deonice pala za 13 posto na kraju istog radnog dana u kojem je priznao napad. Drugim rečima, nisu im srušili servere, ali su im srušili deonicu.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE