Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RADNO VREME za Badnji dan i Božić – šta će raditi, a šta ne?

  Kakvo će biti radno vreme prodavnica i ostalih objekata?

  Zbog praznika Badnji dan i Božić prodavnice, tržni centri, pošte, pijace i  ostale uslužne delatnosti će raditi sa izmenjenim radnim vremenom.

  Tržni centri

  Tržni centri biće zatvoreni na Božić, 7. janura, dok će na Badnji dan, odnosno 6. januara raditi do 18 časova

  Bioskopi u tržnim centrima radiće i na dan Božića i to uglavnom od 15 do 23 časa, a na Badnji dan od 11 do 16 časova. Već od nedelje, 8. janura, sve se vraća na uobičajeno radno vreme od 10 do 22, što se tiče prodavnica, a duže i za bioskope.

  Kako je ranije saopšteno, u petak 6. januara sve IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi radiće do 18h, a subota 7. januar biće neradan dan za sve radnje širom Srbije.

  Kada govorimo o Lidlu na Badnji dan, 6. januara će raditi takođe skraćeno, do 18 časova, a za Božić neće raditi.

  Kada je u pitanju Super Vero, situacija je sledeća:  06.januar 07:30 – 18:30h, 07.januar – neradan dan, 08.januar – 07:30 – 22:00h.

  Slična situacija je i u DIS-u, a OVDE pogledajte detaljno.

  “Poštovani potrošači, Želimo da vas obavestimo da će tokom predstojećih praznika, naši maloprodajni objekti raditi po izmenjenom radnom vremenu: 31.12. skraćeno do 18h 01.01. neradni dan 06.01. skraćeno do 18h 07.01. neradni dan”, napisali su ranije.

  Kada je reč o Univerexportu, 6. januara svi maloprodajni objekti ove kompanije radiće po skraćenom radnom vremenu do 18.00h,  osim servisa eLAKOLIJE (do 16h) i objekta: BAČKI PETROVAC – Maršala Tita 13 koji će raditi po ustaljenom radnom vremenu.

  Supermaketi

  Što se tiče prehrambenih prodavnica, odnosno supermarketa, prema saopštenju Sekretarijata za privredu,6. januara one moraju da rade do 18 sati, a na Božić, 7. januara mogu da zatvore sve svoje objekte.

  Beogradske pijace i garaže

  Javno komunalno preduzeće Beogradske pijace saopštilo je da Zelene pijace na Božić 7. januara neće raditi. Takođe, Pijace Zemun, Banovo brdo,  Bele vode i Dušanovac 7. januara će raditi skraćeno od 06.00 do 14 časova.

  Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (takozvani Buvljak) 7. januara neće raditi.

  Pijaca Dušanovac prodaja iz vozila – neće biti realizovana 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 19 do 6:00.

  Pijaca cveća Krnjača – 7. januara neće raditi. Pijaca Palilula – 7. januara neće raditi.

  Na Badnji dan, 6. januara pijaca Palilula radiće od 7:00 do 18 časova.

  Garaža na pijaci Palilula neće raditi 7. januara (subota), dok će 06. januara (petak) raditi do 19:00 časova.

  Parking na pijaci Zemun 7. januara radiće od 24 sata.

  Garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 7. januara, dok će 6. januara raditi do 19 časova.

  Parking na pijaci Dušanovac radiće 7. januara od 6:00 do 15 časova.

  Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. Osim toga, u petak, 6. januara poslovnice korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova.

  Od ponedeljka, 9. januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

  Apoteke

  Na Badnji dan radno vreme apoteka u sastavu „Apoteka Beograd“ je do 18 časova, dok je 7. januar neradni dan. Ovo ne važi za dežurne apoteke.

  Red vožnje za praznike

  Što se gradskog pravoza tiče, u petak 6. januara važiće red vožnje za radni dan, a subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

  Pošte

  U petak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova. Pošta 11161 Beograd 16 u Bulevaru Vudroa Vilsona bb, u „Zimskoj bajci“. Na Božić, 7. januara, radiće samo dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće neizmenjeno ceo dan, kao i pošte na gotovo svim graničnim prelazima.

  RADNO VREME za novogodišnje praznike i Božić – šta će raditi, a šta ne?

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE