Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  struje

  Radnicima Elektrodistribucije drugo ovogodišnje povećanje zarada

  Vrednost radnog sata povećana je od juna za oko 8.600 zaposlenih u Elektrodistribuciji Srbije (EDS).

  To je utvrđeno izmenom kolektivnog ugovora za to preduzeće koju su potpisali ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, direktor EDS Bojan Atlagić i predsednik Sindikata radnika EDS-a Branko Tomić.

  „Računajući povećanje koje je već realizovano od januara i ono koje sledi od juna, ukupno povećanje prosečne neto zarade u odnosu na prošlu godinu u EDS-u iznosi oko 10 odsto“, rekla je ministarka.

  Ministarstvo je prenelo da je Đedović Handanović navela i da je zajednički cilj države, poslovodstva, zaposlenih i sindikata da EDS jača, da zadrži i privuče kvalitetne kadrove, a da posluju efikasnije.

  Navela je da ukupna vrednost planiranih investicija i onih koje su toku u EDS iznosi blizu pola milijade evra: za manje od godinu dana obnovljeno je više od 2.500 kilometara niskonaponske mreže, zamenjeno više od 730 transformatora, a 34.000 drvenih stubova zamenjeno je betonskim.

  Od oktobra 2023. ugrađeno je više od 310.000 pametnih brojila iz donacije EU, rekla je ministarka i najavila da će se ta zamena nastaviti i tokom leta, jer se očekuje ugradnja još oko 210.000 brojila, do ukupnih 522.000 koliko je predviđeno.

  „Takođe, sa francuskim ‘Šnajder elektrikom’ radimo na automatizaciji srednjenaponske mreže, projektom vrednim 150 miliona evra, što će omogućiti veću pouzdanost, smanjenje prekida i gubitaka na distributivnoj mreži“, navela je ministarka.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE