Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  Radnici i sindikati: Fijat prvog dana prekršio dogovor

  Predstavnici radnika Fijata i svi fabrički sindikati saopštili su da je ta kompanija prekršila dogovor i nastavila sa pozivanjem radnika na razgovor o socijalnom programu.

  Naveli su u saopštenju da je „Fijat, već prvog dana prekršio dogovor postignut na sastanku sa predstavnicima vlade“ i zatražili rekaciju države.

  Pozivali su radnike da se ne odazivaju na pozive kompanije a državu da stane iza datih garancija, „da se socijalni program zamrzava u narednih 15 dana“.

  Kako je naglašeno, u suprotnom, radnici će biti prinuđeni na proteste i blokade.

  „Očekujemo hitnu reakciju države, najavljenu iz kabineta premijerke za sredu ujutru“, navedeno je u saopštenju.

  Saopštenje su podržali predstavnici radnika Fijata, Sindikat FAS, Samostalni sindikat FCA Plastika, Sindikat Nezavisnost, Sindikat Solidarnost.

  Premijerka u sredu sa predstavnicima kompanije

  Predstavnik Samostalnog sindikata FCA Plastika Bojan Božović rekao je agenciji Beta da je premijerka Ana Brnabić obaveštena da se radnici, suprotno dogovoru, pozivaju na razgovor o socijalnom programu.

  Naveo je i da će se premijerka u sredu u Beogradu sastati s predstavnicima kompanije.

  Predstavnici sindikata i radnika Fijata dogovorili su u ponedeljak u vladi Srbije da usaglase zahteve i predloge koji se odnose na rešavanje statusa zaposlenih i da ih dostave vladi Srbije „u što kraćem roku“.

  Na sastanku i s premijerkom dogovoreno je i da „rok u kojem radnici treba da se opredele za do sada ponuđene opcije o statusu zaposlenih bude produžen“.

  Vlasnici kragujevačke fabrike Fijat ranije su zaposlenima, koji su proglašeni za višak, predočili da mogu da biraju između odlaska na rad u inostranstvo u toj kompaniji ili socijalnog programa.

  Za 48 sati ćemo znati predlog radnika Fijata

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE