Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mediji: „Blic“ pokreće televiziju – oni niti potvrđuju niti demantuju

  Kompanija Ringier, izdavač dnevnog lista i portala Blic, odlučila je da pokrene televiziju Blic, saznaje Danas.

  Prema istom izvoru, novoosnovana televizija konkurisaće za nacionalnu frekvenciju na osnovu nedavno raspisanog konkursa Regulatornog tela za elektronske medije (REM), piše list Danas.

  Na čelu Blic televizije kao direktor biće Sreten Radović, dugogodišnji novinar, urednik i direktor u više redakcija, najpoznatiji kao nekadašnji PR folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, dok će se na mestu urednice informativnog programa naći novinarka Ivana Mastilović Jasnić, koja je prva pisala o aferi Jutka i objavila ispovest glumice Milene Radulović.

  Danas saznaje da je u toku okupljanje brojne ekipe za rad na televiziji – montažera, kamermana, snimatelja, novinara, spikera, organizatora, pošto je, kako tvrdi naš izvor, prostor za televizijske studije već obezbeđen u prostorijama u centru Beograda. Planira se da program pored informative uglavnom bude zabavnog karaktera.

  Televizija

  Pojedincima kojima se nudi posao na Blic TV, navodno, naglašava se da će budući kanal najverovatnije dobiti nacionalnu frekvenciju, a menadžment Ringiera, prema Danasovim izvorima, lobira u vrhu vlasti za konačnu realizaciju te ideje.

  Ovo je nastavak prakse da štampani i onlajn mediji odlučuju da se oprobaju i u televizijskom biznisu jer se pre Blica na ovaj potez odlučila i Adrija Medija, izdavač dnevnog lista Kurir. Međutim to je i dokaz da sve više medija čija je uređivačka politika provladina, prave „gužvu“ na medijskoj sceni ne bi li stvorili utisak medijskog pluralizma, kažu izvori.

  „Pravljenje novih televizija je pokušaj da eventualno uskoče na listu televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega sa namerom da u toj trci ometaju TV Nova S, koja za sada ima sve uslove propisane za dobijanje nacionalne frekvencije“ – navode izvori lista „Danas“.

  Danas (YouTube)

  Happy ostaje bez nacionale frekvencije?

  U javnosti se već duže spekuliše da bi televizija Hepi mogla da ostane bez nacionalne frekvencije, jer ne zadovoljava uslove dodeljene frekvencije, a problem je i njen neogoljeni proruski stav. Na to mesto bi trebalo da „upadne“ neka od novoosnovanih televizija, moguće Blic, kako bi se stvorila slika o medijskom pluralizmu, jer bi u svoje emisije zvali i političare iz opozicionih stranaka, mada bi im informativni programi i dalje bili u duhu nekritikovanja i afirmisanja vlasti.

  Ovo je posebno zanimljivo u slučaju Blica, jer je opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP), na čijem čelu je Dragan Đilas, kako saznaje Danas u toj partiji, želi da se pismom obrati centrali kompanije Ringier jer, kako kažu, već godinama njihovi funkcioneri nisu dali intervju Blicu.

  Televizija (Pixabay)

  „Još nismo nikakvo pismo slali kompaniji Ringier kako bismo ih upozorili na uređivačku politiku Blica, ali planiramo. Neću da dajem izjave o Blicu, sto puta sam govorio o njima“, rekao je Danasu Đilas.

  Danas podseća da je Đilas više puta kritikovao Blic, navodeći da ne postoji razlika između njih i Informera. Sa druge strane, urednici Blica su Đilasove objave, uglavnom na Tviteru, o radu njihovog lista i portala, karakterisali kao pritisak na medije i novinare njihove redakcije, piše danas.

  S druge strane, urednici „Blica“ su Đilasove objave, uglavnom na Tviteru, o radu njihovog lista i portala, okarakterisali kao pritisak na medije i novinare njihove redakcije, piše list, a prenosi portal Blic.rs.

  Izvor: Danas/Blic

  Foto: YT Scrn/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE