Radnici Galenike očekuju otpremnine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Galenike očekuju otpremnine

  Radnici Galenike koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak očekuju da isplata otpremnina počne krajem ove nedelje, rekao je predsednik fabričkog sindikata Nezavisnost Zoran Pantelić.

  On je agenciji Beta rekao da se za otpremnine od po 400 evra po godini staža prijavilo oko 200 radnika.

  Novi vlasnik Galenike je kompanija Aelius iz Luksemburga, povezano lice EMS S/A iz Brazila koja je 2. novembra ove godine kupila udeo države Srbije u toj fabrici od 93,73 odsto.

  “Skupština akcionara zakazana je za 1. decembar kada će biti izabran Nadzorni odbor i novo rukovodstvo, a do tada pripreme obavlja komisija koju je izabrao novi vlasnik”, rekao je Pantelić.

  Pantelić je rekao da od novog direktora očekuje da prihvati socijalni dijalog i poštuje Kolektivni ugovor i Zakon o radu.

  “Verujem da će kompanija Aelius uvažavati predstavnike radnika i biti spremna da sva socijalna pitanja rešava dijalogom”, rekao je Pantelić.

  Aelius je kupio Galeniku za 16 miliona evra, a u obavezi je i da izmiri 25 miliona evra duga prema bankama. Novi vlasnik se ugovorom obavezao da u naredne dve godine zadrži 900 zaposlenih u Galenici i investira 5,52 miliona evra.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE