Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnica Amazona tražila sklonište od tornada, šef joj zapretio otkazom

  Radnici Amazona zaprećeno je da će dobiti otkaz ako odbije da obavi dostavu, uprkos tome što je objavljeno upozorenje na tornado.

  Prema njenim navodima, to se desilo u gradu Edvardsvil, koji se nalazi u saveznoj državi Ilinois, u kojem je prošle nedelje poginulo šest Amazonovih radnika. Oni su bili u magacinu u trenutku udara tornada.

  Radnica je 80 minuta pre udara tornada poslala poruku nadređenom ukazavši da se gubi radioveza. Blumbergu je ustupila iskrinšotove tekstualne komunikacije s nadređenim. Izvor blizak Blumbergu je potvrdio autentičnost ove komunikacije.

  Rečeno joj je da „samo nastavi da vozi“ dodavši da samo Amazon može upozoriti na opasnost. Radnica je pola sata kasnije poslala poruku istakavši da je čula upozorenja na tornado. Odgovoreno joj je da samo nastavi da radi. Nešto kasnije joj je rečeno da se nakratko sakrije u sklonište. Poručeno joj je da tu bude „15-20 minuta pa da uobičajno radi“.

  Dostavljačica je odgovorila da će se zbog svoje sigurnosti vratiti u prostorije kompanije naglasivši da se nigde u blizini ne nalazi sklonište.

  „Ako tako odlučiš, onda je to isključivo tvoj izbor. Mogu ti reći da se to neće tumačiti kao stvar tvoje sigurnosti. Najsigurnije je da budeš tamo gde se već nalaziš. Ako se vratiš s paketima, onda će to biti shvaćeno kao da odbijaš da voziš. To će ultimativno značiti da ćeš sutra ujutro ostati bez posla“, naveo je nadređeni.

  Međutim, ubrzo je istakao da pronađe sklonište, jer je tornado udario u Amazonovo sklonište.

  Portparol ove kompanije je izjavio da nadređeni nije poštovao protokol o sigurnosti. Naglasio je da je morao da sugeriše da odmah nađe sklonište.

  TORNADO se bližio, a radnicima ZAPREĆENO OTKAZOM ako napuste fabriku

  Izvor: Klix

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE