Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Početkom 2022. do Novog Sada za pola sata

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavili da će se početkom godine od Novog Sada do Beograda brzim vozom stizati za pola sata.

  Gradonačelnik Novog Sada i ministar saobraćaja obišli su radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Beograd-Novi Sad.

  „Ova brza pruga će potpuno izmeniti narativ razvoja gradova na trasi. Reč je o izuzetno važnoj saobraćajnici i kada spojimo Budimpeštu sa Beogradom, preko Novog Sada, Srbija neće više biti ista, biće mnogo bolje mesto za život“, rekao je Vučević.

  Prema Momirovićevim rečima, izgradnja brze pruge je „najkompleksniji investicioni poduhvat u Srbiji“, u kojem je tehnološka komponenta mnogo drugačija od svega što je do sada radjeno.

  „Vozovi će ići 200 kilometara na sat i vreme putovanja izmedju Beograda i Novog Sada biće samo pola sata. Na realizaciji projekta angažovane su dve kineske kompanije, jedna ruska i brojne domaće kompanije. Gradimo novu infrastrukturu ove zemlje, obim investicija je rekordan i ne može da se meri ni sa jednim investicionim talasom u prošlosti“, rekao je Momirović.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE