Rad od kuće "UMIRUJE" migrenu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rad od kuće “UMIRUJE” migrenu

  Rad od kuće mogao bi poboljšati kvalitet života za osobe koje pate od migrene, kažu nemački naučnici.

  Studija italijanskih stručnjaka u kojoj su učestvovale osobe koje pate od migrene pokazala je da su tokom “lokdauna”, kada su radili od kuće, njihove migrene trajale kraće, da su bile manje intenzivne i da su zahtevale manje doze lekova.

  Pojasnili su da je to delom i zbog toga što sami napadi migrena nisu trajali toliko dugo.

  “Pretpostavljamo da se spomenuto poboljšanje može pripisati udaljenosti od radnog mesta i stresa, te mogućnosti raspolaganja vremenom na drugačiji način”, kažu autori studije čiji su rezultati objavljeni u avgustu u stručnom časopisu Neurological Sciences.

  “I ranije studije ukazuju na to da je fleksibilno radno vreme najbolji deo rada na daljinu jer ljudima omogućava da posao obavljaju u skladu sa svojim potrebama i bioritmom”, smatraju naučnici.

  Ovo je naročito važno za osobe koje pate od migrene i radom od kuće izbegavaju izloženost faktorima koji napade migrene mogu pojačati i produžiti.

  Nemačko udruženje neurologa DGN u svetlu rezultata italijanske studije ističe kako je od ranije poznato da su i stres i buka snažni pokretači migrene.

  I jedno i drugo nemoguće je izbeći, recimo, osobama koje rade u kancelarijama otvorenog tipa.

  Ako su osobe koje pate od migrene u poziciji da prekinu posao i uzmu pauzu na samom početku razvoja migrene, to bi moglo doprineti smanjenju intenziteta i dužine boli.

  Ovakav stalni “scenario” rada od kuće, čak i kad se stopa infekcije smanji do te mere da se većina kolega može vratiti u kancelariju, mogao bi uveliko pomoći svima koji pate od migrene, smatraju neurolozi DGN.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE