Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rad na daljinu digitalni nomad

  Najbolji gradovi za rad na daljinu: Barselona je na vrhu liste

  Rad tokom putovanja eksplodirao je sa popularnošću rada na daljinu i hibridnog rada. Ako želite „radni dan“ van kancelarije, Barselona je možda idealna destinacija.

  IWG, kompanija koja se bavi pronalažem rešenja za rad, uporedila je 26 gradova širom sveta, ocenivši ih na skali od 1 do 10 za sledeće kategorije:

  -Klima
  -Kultura
  -Smeštaj
  -Transport
  -Hrana i piće
  -Sreća
  -Brzina interneta
  -Dostupnost fleksibilnog radnog prostora

  „Kategorije su izabrane da bi se obzir uzelo optimalno okruženje za rad u inostranstvu, uključujući osnovne uslove za život. Postoje i faktori koji mogu da utiču na produktivnost, kao što su pristup internetu i dostupnost fleksibilnih radnih prostora“, rekao je Daren Rodžers, menadžer u IWG-u, u Singapuru.

  Barselona, poznata po živoj kulturnoj sceni i skoro celogodišnjem suncu, našla se na vrhu među onima koji „traže savršen spoj posla i slobodnog vremena“, rekao je IWG.

  IWG je takođe sproveo anketu među više od 1.000 hibridnih radnika, koja je otkrila da je skoro tri od pet (57 odsto) produžilo odmor radeći iz inostranstva.

  „Horizonti današnjih radnika nisu više ograničeni na njihove zemlje. Videli smo da zaposleni širom sveta zaista cene priliku da mogu da produže svoj odmor, a zauzvrat, poslodavci takođe imaju koristi, sa veoma angažovanim, srećnim i produktivnim timovima“, dodao je Rodžers, prenosi CNBC Make It.

  Odmor

  Odmor, posao, rad (Freepik)

  Najbolji gradovi za rad na daljinu

  Istraživanje je otkrilo da je brzina interneta ključna za digitalne nomade – što prestiže troškove života i vremenske prilike.

  „Porast hibridnog rada sada omogućava radnicima da rade odakle god mogu, da budu najproduktivniji, čak i ako je to u inostranstvu. Ovo je omogućeno tehnologijom oblaka, koja zahteva pouzdanu, visokokvalitetnu internet vezu“, istakao je Rodžers.

  Singapur je postigao najveću brzinu interneta (9), a slede Njujork (8,5) i Hong Kong (8). Singapur je rangiran na 21. mestu na listi, sa odličnim rezultatima u drugim kategorijama kao što su sreća i transport.

  „Singapur je takođe najveće finansijsko središte Azije, a u kosmopolitskom gradu se nalazi najbolji aerodrom na svetu, koji se često smatra odredištem za lak pristup ostatku Azije, uključujući jugoistočnu Aziju“, rekao je IWG.

  Barselona i Toronto, dva najveća grada, zabeležili su posebno dobre rezultate u brzini interneta i cenama smeštaja.

  Barselona, Španija, rad (Pixabay)

  Barselona, Španija, rad (Pixabay)

  10 najboljih gradova za rad na daljinu:

  Barselona
  Toronto
  Peking
  Milano
  Njujork
  Rio de Žaneiro
  Amsterdam
  Pariz
  Džakarta
  Lisabon

  Na primer, prosečna mesečna kirija u Barseloni košta 1.158 dolara i 1.769 dolara u Torontu, u poređenju sa 3.632 dolara u Njujorku, koji je najskuplji na listi.

  Njujork, grad

  Njujork, grad (Pixabay)

  „Privlačnost“ Barselone

  Privlačnost Barselone takođe leži u njenoj „jedinstvenoj kombinaciji sunca, mora, peska i kosmopolitske atmosfere“, naveo je IWG.

  Prema studiji, španski grad je postigao dobre rezultate u pogledu troškova prevoza i ima „relativno niske troškove života“ u poređenju sa drugim popularnim evropskim gradovima.

  Šolja kafe u Barseloni u proseku košta 2,68 dolara, u poređenju sa 4,92 dolara u Los Anđelesu i 4,57 dolara u Pekingu, dodao je IWG.

  Osim relativno pristupačnog smeštaja, Toronto se takođe može pohvaliti dobrim rezultatima u sreći i „bogatstvom fleksibilnih radnih prostora“, navodi se u studiji.

  Posao

  Posao, rad (Pexels)

  „Najveći grad u Kanadi nudi raznoliko iskustvo za digitalne nomade, sa više od 25 odsto grada prekrivenim šumama i impresivnih 18 odsto posvećenih parkovima, pružajući dovoljno zelenih površina za opuštanje usred užurbanog urbanog okruženja“, pokazala je studija.

  Španija i Kanada su prošle godine uvele nove programe za digitalne nomade, apelujući na zaposlene profesionalce koji mogu da obavljaju svoj posao bilo gde.

  Prva tri zaokružuje kineski glavni grad Peking, takođe najbolji azijski grad za rad.

  „Postigao je izuzetno dobre rezultate“ u kategorijama kao što su kultura, smeštaj i troškovi prevoza, saopštio je IWG.

  Grad ima ukupno 1.484 galerije i muzeja – najviše posle Njujorka. Prema studiji, kirija košta u proseku 1.204 dolara mesečno.

  „Gradska umetnička scena svetske klase, sa brojnim galerijama i kulturnim prostorima, nudi izvanredno iskustvo za putnike koji traže uvid u bogato kinesko nasleđe i savremene inovacije“, zaključio je IWG.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik, Pixabay, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE