Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cene goriva

  Pobuna zbog nove odluke o gorivu: „ZATVARAMO pumpe u Hrvatskoj“

  Uduženje malih distributera goriva u Hrvatskoj najavilo je da će zatvoriti benzinske pumpe nakon što je Vlada donela novu odluku i zamrznula cene goriva na još 14 dana.

  Novom odlukom fiksiraju se i veleprodajne cene, čime su, kako navode u Vladi, zaštićeni mali distributeri.

  Mali distributeri će u sredu ili četvrtak zatvoriti pumpe, jer za njih to znači dalje gubitke, pišu hrvatski mediji. Oni su se oglasili saopštenjem.

  „S obzirom na na današnju Odluku Vlade Republike Hrvatske, prema kojoj režim utvrđivanja najviših maloprodajnih cena naftnih derivata ostaje isti kao prethodnih 14 dana, a veleprodajne cene utvrđuju se na način da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cene propisane Uredbom za maloprodajna mesta van magistralnih puteva, kažemo da je to neprihvatljivo i neodrživo za male distributere goriva.

  Naime, ova Uredba podrazumeva da će mali distributeri kupovati i prodavati gorivo po istoj ceni, što za nas znači dalje gubitke. Naši troškovi, pre svega troškovi transporta goriva, nisu obračunati. Još jednom ponavljamo da je dalje poslovanje malih distributera u ovim uslovima neodrživo.“

  gas gorivo pumpe pixabay

  Gorivo, pumpe (Pixabay)

  Koliko sada košta gorivo u Hrvatskoj?

  Van auto-puteva cena evrosupera 95 će i dalje biti 13,50 kuna (210 dinara), a evrodizela 13,08 kuna (203 dinara). Evrosuper 95 na auto-putevima će se naredne dve sedmice prodavati po ceni od 14,57 kuna (226 dinara), a evrodizel po 14,06 kuna (218 dinara). Plavi dizel košta 9,45 kuna (147 dinara) po litru.

  Uvedeno je i ograničenje veleprodajnih cena.

  Danas je bio poslednji dan da Vlada donese novu odluku o cenama goriva, jer bi bez toga, prema najavama, evrosuper 95 poskupeo na oko 16 kuna, a evrodizel na više od 16 i po kuna, što bio bi ogroman porast u poređenju sa sadašnjim cenama.

  Izvor: Index.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE