Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi srpski digitalni token FIN postigao veliki uspeh

  Inicijalna ponuda FIN-a, prvog srpskog digitalnog tokena domaće startap kompanije Finspot, završena je uspešno, 28. juna u ponoć. Tokom trajanja ponude, prodato je 20.527 FIN tokena ukupne vrednosti 20.527.000 RSD (174.850 EUR), što čini 58,23% ukupnog iznosa ponude. Ovim je prag uspešnosti premašen za gotovo 75%.

  U toku su finalne pripreme pre slanja tokena investitorima. Oni će se naći u njihovim novčanicima najkasnije do 30. juna, u 17:00 časova. Uz informaciju o prijemu tokena, investitori će dobiti i instrukcije za investiranje tokena u indekse. Biće dostupni za investiranje od 1. jula, u 9:00 časova. Indeksi će biti popunjavani po redosledu kreiranja investicija na platformi.

  „Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat. Onima koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju“, rekao je Davor Papac, direktor kompanije Finspot.

  Iako je ponuda završena, zainteresovani će i dalje moći da kupe FIN digitalni token putem Finspot platforme

  Proces je moguće započeti jednostavnim otvaranjem naloga na linku https://app.finspot.rs/onboarding/investor. Sve dodatne informacije moguće je dobiti i telefonskim pozivom na 062/337-449.

  Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je, početkom meseca, Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara. Moguće je kupiti najmanje 10 tokena.

  Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine. Za to vreme, pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku. Finspot širom Srbije ima skoro stotinu zadovoljnih klijenata koji posluju u oblastima trgovine, proizvodnje, transporta i usluga.

  Finspot su, kao inovativno rešenje do danas prepoznali, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, USAID, kao i Francusko – srpska privredna komora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PROMO

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE